Ministrul Sanatatii, un nou anunt despre redeschiderea scolilor in toamna

/ / Modificat: 2020-07-07 14:39:07
Ministrul Sanatatii, un nou anunt despre redeschiderea scolilor in toamna 
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca o decizie in ceea ce priveste redeschiderea scolilor in toamna, va fi luata la sfarsitul lunii august. Scenariile autoritaților sunt de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate, a mai declarat ministrul Sanatații.
„Eu am spus inca de la inceput: ne vom gestiona perioada de vara, vom evalua fiecare etapa, iar in apropierea lunii septembrie vom vedea si cum prognozam o urmatoare perioada, inclusiv inceputul anului scolar. De o saptamana si jumatate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixta cu Ministerul Sanatații, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregatesc reinceperea anului scolar. Avem scenarii de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate”, a spus Nelu Tataru.
„In acest moment, pentru toata lumea, inseamna sa ne revenim, sa respectam... Nu ma gandesc (la inceperea scolilor - n.r.), noi adaptam evoluția. La apropierea inceputului anului scolar, sa spunem sfarsitul lunii august, o sa spunem ce putem sa facem in 15 septembrie sau cum suntem. Pregatim acest moment, cu tot ce inseamna masuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoasa a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o in alt registru un pic cam devreme”, a mai completat Nelu Tataru.
El a avertizat ca in cazul unei cresteri exponențiale a cazurilor comunitare de COVID-19, ar putea fi amanate alte masuri de relaxare asteptate, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, cinematografelor, stadioanelor pentru public.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca o decizie in ceea ce priveste redeschiderea scolilor in toamna, va fi luata la sfarsitul lunii august. Scenariile autoritatilor sunt de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate, a mai declarat ministrul Sanatatii.

nelu tataru

„Eu am spus inca de la inceput: ne vom gestiona perioada de vara, vom evalua fiecare etapa, iar in apropierea lunii septembrie vom vedea si cum prognozam o urmatoare perioada, inclusiv inceputul anului scolar. De o saptamana si jumatate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixta cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, anumite directii, care pregatesc reinceperea anului scolar. Avem scenarii de la cele mai sumbre, pana la cele adaptate”, a spus Nelu Tataru.

„In acest moment, pentru toata lumea, inseamna sa ne revenim, sa respectam... Nu ma gandesc (la inceperea scolilor - n.r.), noi adaptam evolutia. La apropierea inceputului anului scolar, sa spunem sfarsitul lunii august, o sa spunem ce putem sa facem in 15 septembrie sau cum suntem. Pregatim acest moment, cu tot ce inseamna masuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoasa a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o in alt registru un pic cam devreme”, a mai completat Nelu Tataru.

El a avertizat ca in cazul unei cresteri exponentiale a cazurilor comunitare de COVID-19, ar putea fi amanate alte masuri de relaxare asteptate, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, cinematografelor, stadioanelor pentru public.

Sursa: https://www.digifm.ro/

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre