Ministrul Sanatatii: Gradinitele, cresele si after school-urile de stat pot fi deschise

/ / Modificat: 2020-06-11
Ministrul Sanatatii: Gradinitele, cresele si after school-urile de stat pot fi deschise

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca din data de 15 iunie se vor redeschide cresele, gradinitele si after school-urile private.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit si despre redeschiderea gradinetelor, creselor si after school-urilor de stat,  pe perioada vacantei de vara. El a explicat ca totul depinde de autoritatile locale, daca vor lua o astfel de decizie. Insa, acest lucru s-ar putea face doar cu respectarea masurilor de distantare si de igiena.

Nelu Tataru: "Nu restrictionam, tine foarte mult de autoritatile locale"

"In 12 iunie s-ar fi terminat anul scolar, inclusiv pentru gradinite, in acest context nu mai putem remunera un parinte care ramane acasa si atunci trebuie sa dam posibilitatea ca pentru copiii mici sa poata fi undeva tinuti si sa aiba cineva grija de ei," a declarat Nelu Tataru la Digi 24.

"Cele de stat, daca va amintiti, aveam zilele trecute una sau doua gradinite intr-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la tara, nu mergeau in concedii si ramaneau undeva. Tine foarte mult de autoritatile locale acest lucru. Nu restrictionam, tine foarte mult de autoritatile locale si ma repet, putem deschide gradinite, crese after school-uri, in conditiile in care repectam o distantare, o igiena foarte riguroasa. Nu putem restrictiona o gradinita de stat sa se deschida, in conditiile in care aplica aceleasi cerinte si aceleasi norme de functionare ca o gradinita privata," a mai spus ministrul Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Nelu tataru Crese si gradinite

Articole recomandate

Citeste si despre