Ministrul Muncii: "Alocatiile copiilor vor creste si este pregatita o propunere pentru saptamana viitoare"

/ / Modificat: 2020-07-22
Ministrul Muncii:

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat ca alocatiile copiilor vor fi marite. Aceasta a precizat ca este pregatita deja o propunere de crestere ce va fi prezentata saptamana viitoare Guvernului. 

”Premierul m-a rugat sa ma pregatesc in acest sens si permiteti-mi sa am in primul rand o discutie cu domnia sa. In mod evident, suntem constienti de decizia Curtii si vom gasi o solutie si aici. PNL este partidul care a crescut alocatiile, adica nu e vorba ca nu intelegem sau ca nu suntem constienti ca exista aceasta nevoie, dar sa dublezi, eu va spun, la minister, in fiecare dimineata am proiecte PSD doua teancuri, doua teancuri de proiecte legislative sa dublam, sa triplam, sa dublam, sa triplam. Orice are nevoie de mai mult in tara aceasta, in mod cert. Problema este ca atat este bugetul, iar din el trebuie sa acoperi toate aceste nevoie. A dubla peste noapte fara sa spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu e o abordare responsbila. Prin urmare, premierul mi-a cerut sa fiu pregatita in acest sens”. 

Pe 21 iunie, premierul Ludovic Orban afirma ca Guvernul nu-si permite dublarea alocatiilor, suma necesara fiind de 7 miliarde de lei. Pe 14 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocatiilor. Legea adoptata de Legislativ si promulgata pe 14 ianuarie de seful statului stabileste alocatiile pentru copii dupa cum urmeaza:

  • 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
  • 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3);
  • 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Sursa: https://www.click.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre