Ministrul Educatiei, despre temele pentru acasa: "Elevii muncesc mai mult decat parintii"

/ / Modificat: 2019-11-14
Ministrul Educatiei, despre temele pentru acasa:

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a explicat care sunt planurile si viziunile sale in privinta sistemului de invatamant din Romania.

Profesor de limba romana de aproximativ 25 de ani, noul ministru nu este de acord cu metodele de predare invechite care inca se mai folosesc in scolile din Romania.

"Sa invatam sa gandim, nu sa reproducem. Asta a fost intotdeauna deviza mea, pentru ca, fiind vorba de limba romana, toata lumea se gandeste ca trebuie sa invatam pe de rost niste comentarii. Nu. Pentru ca noi trebuie sa le construim copiilor niste competente. Ori aceste competente nu se pot dezvolta punandu-l sa memoreze niste comentarii ale altora. Macar atat sa faci tu ca profesor, sa incepi sa il lasi si pe el sa aiba o parere personala. Stiu ca exista inca profesori care dicteaza copiilor ceea ce trebuie sa invete. Nu aceasta este solutia. O sa incerc sa dezvolt in cadrul Ministerului Educatiei intalniri cu profesorii la firul ierbii. Imi propun sa merg si sa discut cu profesorii, avand alaturi si specialisti din domeniul stiintelor educatiei," a declarat Monica Anisie, intr-un interviu pentru Pro Tv.

"Elevii muncesc mai mult decat parintii"

Ministrul Educatiei vrea sa rezolve si problema temelor pentru acasa, care reprezinta o corvoada pentru elevi. Acestia petrec cel putin 3-4 patru ore in fiecare zi la birou ca sa scrie si sa invete. 

"Exista situatia in care copiii stau 6-7 ore la scoala, zilnic, si mai petrec 1-2 ore acasa, realizand numai temele scrise. Eu ma refer la temele scrise, dar mai trebuie sa si invete. Astfel, elevii muncesc mai mult decat, poate, parintii lor," a mai spus noul ministru.

In aceste conditii, Monica Anisie promite ca elevii nu vor mai avea atat de multe teme de facut acasa.

"Voiam sa-i asigur pe colegii mei profesori, dar mai ales pe parinti si pe elevi ca acum, din postura de ministru, voi cauta solutia sa nu mai aiba atatea teme sau sa gaseasca in cadrul unitatilor de invatamant solutii in asa fel incat acele teme sa fie realizate in timpul scolii. Pentru ca, pana la urma, programul acesta after-school, asta ar trebui sa construiasca. Nu exista in toate scolile, dar voi milita sa existe," a mai precizat ministrul Anisie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie Teme pentru acasa

Articole recomandate

Citeste si despre