Ministrul Educatiei, despre redeschiderea scolilor: "Anul scolar se poate prelungi"

/ / Modificat: 2020-04-23
Ministrul Educatiei, despre redeschiderea scolilor:

Ministerul Educatiei lucreaza la mai multe scenarii pentru redeschiderea scolilor, dupa ce pe 15 mai Romania va iesi din starea de urgenta.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a avut o intalnire cu ministrul Sanantatii, Nelu Tataru si cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre conditiile in care se vor intoarce elevii la cursuri. 

"Trebuie sa ne gandim intai de toate la siguranta si sanatatea copiilor nostri cand vom lua decizia revenirii la scoala, trebuie să luam si masurile ca toti copiii sa fie in siguranta. Aceasta redeschidere a cursurilor trebuie sa fie prudenta, controlata si treptata, in conditii de maxima siguranta," a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

Elevi mai putini in clase

Pentru a se respecta regula de distantare sociala, ministrul a precizat ca exista varianta ca numarul elevilor in clase sa fie redus la 15, pentru a putea exista locuri libere intre copii.

"Ne gandim. Trebuie sa luam in calcul ideea ca prezenta elevilor la cursuri sa nu inrauateasca situatia imbolnaviilor."

Anul scolar se poate prelungi

Unul dintre scenariile la care lucreaza Ministerul Educatiei este acela care presupune prelungirea anului scolar cu o saptamana, dar exista si scenarii care presupun incheierea anului pe 12 iunie, asa cum prevede structura 2019-2020.

"Toate aceste scenarii sunt in functie de ce ne transmit specialistii din domeniul medical. Vorbim ipotetic. Ar trebui ca parintii sa inteleaga ca pe primul plan trebuie sa punem sanatatea copiilor," a adaugat Monica Anisie.

O alta variata luata in calcul este ca in primul rand sa revina la scoala elevii din clasele terminale, care au de sustinut Bacalaureatul sau Evaluarea Nationala.

"In momentul in care am suspendat cursurile ne-am gandit cu precadere la acesti elevi, am pregătit pentru ei si lectii online, teste de antrenament, program de telescoala, masuri care sa conduca la pregătirea continua a acestor elevi care au si emotia examenului," a mai spus Anisie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministerul educatiei Monica anisie Redeschidere scoli An scolar

Articole recomandate

Citeste si despre