Ministrul Educatiei: Simularile examenelor nationale au fost anulate

/ / Modificat: 2020-04-07
Ministrul Educatiei: Simularile examenelor nationale au fost anulate

Simularile examenelor nationale au fost anulate, fiind inlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a. Este anuntul facut de ministrul Educatiei, Monica Anisie.

"Simularile sunt anulate. Nu mai putem sustine simularile, insa le-am inlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispozitia elevilor de clasa VIII-a si a XII-a. Vom pune saptamanal cate cinci teste de antrenament. Vineri (10 aprilie) vom publica baremul, iar in emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvarile acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul National de Evaluare si Examinare. Aceste teste este bine sa fie rezolvate in parteneriat cu cadrul didactic de la clasa. (...) 

MEC pune la dispoziţie baremul si elevul se poate si autoevalua. Simularile le-am anulat si am inlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul ca elevul trebuie sa se pregateasca in continuare pentru examenele nationale," a precizat Monica Anisie la Realitatea Plus, citata de Agerpres.

Cadrele didactice sa intre in concediu de odihna

Ea a spus ca le-a recomandat cadrelor didactice ca in perioada vacantei 3-21 aprilie sa intre in concediu de odihna.

"Pentru ca oricum este vacanta. Ca urmare, in aceasta perioada isi pot lua concediul de odihna," a afirmat ministrul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie Examene nationale

Articole recomandate

Citeste si despre