Ministrul Educatiei: Programa scolara a fost REFACUTA. Cand va anunta SCENARIUL dupa care se va lucra

/ / Modificat: 2020-04-14
Ministrul Educatiei: Programa scolara a fost REFACUTA. Cand va anunta SCENARIUL dupa care se va lucra

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a vorbit despre scenariile pe care ministerul le-a pregatit pentru reluarea cursurilor, atat pentru elevi cat si pentru studenti. Aceasta a facut referire si la examenele nationale, care ar putea fi sustinute in luna iulie.

"In cadrul Ministerului Educatiei am realizat mai multe scenarii in ceea ce priveste revenirea la cursuri atat a elevilor, cat si a studentilor. In functie de evolutia situatiei referitoare la pandemia din Romania, noi vom reveni la cursuri in momentul in care Comitetul pentru Situatii de Urgenta ne va spune ca atat elevii cat si cadrele didactice nu se afla in pericol la momerntul reveniorii in spatiul scolii," a declarat Monica Anisie intr-o interventie la Antena 3.

Cand se vor sustine examenele nationale

Ministrul Educatiei a spus cand ar putea fi sustinute examenele nationale, in cazul in care scolile ar incepe dupa incetarea starii de urgenta, pe 14 mai. 

"In scenariul in care vom reveni la cursuri in momentul in care situatia de urgenta inceteaza, am putea sustine examenele in luna iulie. In cazul in care se prelungeste starea de urgenta, atunci vom lua o alta masura in asa fel incat elevii si studentii sa isi poata incheia anul scolar cu bine," a afirmat Monica Anisie. 

Aceasta a anuntat ca a semnat si Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene.

"Programele pentru evaluare nationala si examenul de bacalaureat prevad materia studiata pana la momentul inceputul semestrului al doilea. Asa cum am precizat in masurile pe care le-am luat in cadrul Ministerului Educatiei, prin consultare cu partenerii nostri educationali, continuturile pentru examenele nationale vor fi acelea studiate pana la inceputul semestrului al doilea. 

In cazul in care vom reveni la cursuri cat mai repede, tezele pe care elevii trebuie sa le sustina vor contine numai subiecte din materia studiata pana pe 11 martie, atunci cand au fost inchise scolile," a adaugat ministrul.

Cand se va anunta scenariul dupa care se va lucra

Anisie a precizat ca a fost in contact cu toti ministrii din cadrul Uniunii Europene si in nicio tara nu s-a inghetat anul scolar. Una dintre solutii ar putea fi transferarea materiei nestudiate in anul scolar urmator. 

"In momentul in care Comitetul pentru Situatii de Urgenta ne spune ca putem reveni in siguranta si ca nu este pusa in pericol sanatatea copiilor si a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit scenariu pe care trebuie sa il adoptam in momentul revenirii la cursuri," a concluzionat Anisie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie Ministrul educatiei Programa scolara

Articole recomandate

Citeste si despre