Ministrul Educatiei: Examenele nationale, decalate in iulie. Ce se va intampla cu anul scolar

/ / Modificat: 2020-04-07
Ministrul Educatiei: Examenele nationale, decalate in iulie. Ce se va intampla cu anul scolar

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca dupa mai multe discutii cu partenerii educationali, data exacta a reluarii cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei in Romania.

"Precizez ca data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei de coronavirus din Romania si in functie de deciziile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar dupa incetarea starii de urgenta si asigurarea tuturor masurilor pentru ca toata lumea sa fie in siguranta," a declarat Monica Anisie.

Bacalaureatul si Evaluarea Nationala, in iulie

Ministrul Educatiei a lasat sa se inteleaga ca anul scolar s-ar putea prelungi, in functie de data la care se vor relua cursurile.

"Evaluarea Nationala si Bacalaureatul ar putea fi organizate in luna iulie. Am anulat simularile examenelor nationale, evaluarile pentru clasele a-II-a, a-IV-a si a-VI-a, dar si Olimpiadele si concursurile scolare," a adaugat ministrul Educatiei.

Monica Anisie a mai precizat ca situatia scolara se va incheia cu minim 2 note si teza, acolo unde este cazul, sustinurta doar din materia predata pana la data de 11 martie, cand s-a decis suspendarea cursurilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministerul educatiei Monica anisie Examene nationale Stare de urgenta

Articole recomandate

Citeste si despre