Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, se gandeste sa introduca segregarea in scolile romanesti. Reactia unui medic psihiatru

/ / Modificat: 2019-02-18
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, se gandeste sa introduca segregarea in scolile romanesti. Reactia unui medic psihiatru

Ministrul Educatiei intentioneaza sa infiinteze clase separate pentru copiii cu cerinte educationale speciale, insa expertii in educatie sustin ca ideea nu este una buna iar performantele acestor elevi nu se vor imbunatati.

Ecaterina Andronescu vrea sa introduca segregarea in scolile romanesti

Potrivit digi24.ro, nici parintii nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Educatiei. O alta problema, arata sursa citata, e faptul ca Romania nici nu dispune de suficienti consilieri scolari. „Noi acum ii avem pe cei cu dificultati de invatare, sa ii numim asa generic, impartiti in doua categorii. Pe unii ii trimitem in scolile speciale, iar altii sunt in scolile normale, integrati in clasele normale.

Acolo, din pacate, intr-o foarte mica masura reusim sa asiguram profesori de sprijin pentru copiii integrati in clasele normale si atunci cream dificultati la profesori. Si ma gandeam daca nu am putea sa ii impartim mai multi intr-un loc si sa punem profesori de sprijin acolo. Adica as vrea: ca si lor, celor integrati in scolile de masa, sa le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat Andronescu, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, Pieter Bult, reprezentantul UNICEF in Romania a explicat ca elevii cu nevoi speciale se adapteaza mai bine si au performante scolare mai bune atunci cand sunt expusi diversitatii.

Ecaterina Andronescu vrea sa introduca segregarea in scolile romanesti

Medic: „S-a trezit o doamna sa faca tarc pentru copiii cu nevoi deosebite” Si medicul psihiatru Gabriel Diaconu a reactionat duminica intr-o postare pe pagina sa personala de Facebook.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecaterina andronescu Ministerul educatiei

Articole recomandate

Citeste si despre