Ministrul Educatiei: Decizia a fost luata. Evaluarea Nationala si Bacalaureatul se vor sustine

/ / Modificat: 2020-05-04
Ministrul Educatiei: Decizia a fost luata. Evaluarea Nationala si Bacalaureatul se vor sustine

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca elevii vor sustine examenele de Bacalaureat si Evaluarea Nationala in acest an, desi sunt voci care ii solicita anularea acestora si echivalarea mediei din anii de liceu cu examenul de Bacalaureat si a mediei din anii de gimnaziu cu examenul de Evaluarea Nationala.

Monica Anisie a precizat ca admiterea la liceu se realizeaza tocmai pe baza mediei de la Evaluare Nationala si 20% conteaza si mediile din gimnaziu. "Daca facem o ierarhie vom vedea ca acei copii care sustin Evaluarea Nationala sunt avantajati."

"Decizia este deja luata, si anume, ca examenul de Evaluare nationala incepe pe data de 15 iunie si cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competentelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 si 5, conform cadrului national al calificarilor. Pentru invatamantul vocational, profesional si profesional dual, precum si cele din invatamantul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe baza de proiect, iar proba practica va fi echivalata in conformitate cu metodologiile aferente fiecarui tip de certificare a competentelor," a declarat Monica Anisie la Digi24.

O serie de solicitari, in special de la o parte din sindicate, dar si de la elevi, cereau anularea examenelor de final de liceu si gimnaziu si inlocuirea notelor de examen cu mediile anilor de liceu/gimnaziu.

Elevii cu Covid-19 vor sustine examenul in izolare

Elevii care sunt diagnosticati cu COVID-19 pot sustine examenele de Bacalaureat sau Evaluare nationala cu masuri de siguranta.

"Acestia (n.r -. copii diagnosticati cu COVID-19) pot da examenul in conditii de siguranta, izolati, singuri in sala respectiva. De fapt, si pana acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare Nationala cu masuri de siguranta, chiar si in spital. Metodologia prevede si acest lucru," a explicat Monica Anisie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie Evaluare nationala Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre