Medicul Tudor Ciuhodaru, semnal de alarma in privinta cezarienelor, dupa ce Andreea Balan a suferit stop cardio-respirator in timpul nasterii

/ / Modificat: 2019-03-05
Medicul Tudor Ciuhodaru, semnal de alarma in privinta cezarienelor, dupa ce Andreea Balan a suferit stop cardio-respirator in timpul nasterii

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre situatia Andreei Balan, care a facut stop cardio-respirator in timpul operatiei de cezarina. Acesta trage un semnal de alarma referitor la cezariene, la care viitoarele mamici recurg din ce in ce mai des, in detrimentul nasterilor naturale.  

"Interventia de cezariana ramane o operatie chirurgicala, iar orice operatie are un grad de risc. Incepand de la tehnica antestezica pana la tehnica chirurgicala folosita. Pe de alta parte exista si cauze suplimentare la un stop cardio-respirator la o gravida si aici putem vorbi de dezlipire de placenta, de embolia cu lichid amiotic.

Dupa orice stop cardio-respirator, mai ales la un pacient atat de tanar, consider ca este nevoie de o reevaluare generala a starii de sanatate, pentru a vedea consecintele dupa un astfel de eveniment. Presupun ca interventia s-a facut rapid pentru ca vorbim despre un pacient aflat in sala de operatie, cu anestezist si chirurg langa el, care pot sa ofere tot tratamentul necesar. Este vorba si despre suport vital avansat pentru a obtine o resuscitare in cele mai bune conditii.

Orice pacient care a suferit un stop cardio-respirator presupune o reevaluare complexa pentru ca pana una alta este un semnal de alarma," a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, pentru Romania TV. 

Semnal de alarma

Medicul atrage atentia si asupra faptului ca numarul femeilor care recurg la cezariana este foarte mare.

"As mai trage un semnal de alarma. Este o moda a cezarienelor in Romania, se fac foarte multe fara indicatii si de multe ori, viata atat a mamei, cst si a copilului, sunt puse in pericol si aici ar fi nevoie de educatie pentru sanatate, pentru a stii ca o astfel de interventie implica riscuri," a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

Andreea Balan este in satre stabila, sub supraveghere medicala. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tudor ciuhodaru Andreea balan stop cardio-respirator Cabinete de psihologie

Articole recomandate

Citeste si despre