Medic italian, declaratie controversata: Noul coronavirus nu mai exista in Italia

/ / Modificat: 2020-06-02
Medic italian, declaratie controversata: Noul coronavirus nu mai exista in Italia

Directorul spitalului San Raffaele din Milano a facut o declaratie socanta. Acesta sustine ca din punct de vedere clinic, noul coronavirus nu mai exista in Italia si nu va mai fi un al doilea val al pandemiei.

Aceasta declaratie este una controversata si a creat foarte multe polemici, mai ales ca alti experti, inclusiv OMS avertizeaza ca pericolul infectarii in masa nu a trecut si nu trebuie subestimat. 

Medicul sustine ca virusul nu mai este atat de agresiv ca in urma cu doua-trei luni, de aceea nici nu mai provoaca forme letale ale bolii. „In asteptarea dovezilor stiintifice pentru a sustine teza disparitiei virusului, ii invit pe cei care sunt convinsi de aceasta teza sa nu semene confuzia printre italieni”, a comentat subsecretarul ministerului Sanatatii.

"Cam cu o luna in urma, auzeam epidemiologii spunand ca se tem ca la sfarsitul lunii, inceputul lui iunie, se va vedea un al doilea val si cine stie cate locuri la Terapie Intensiva vor fi. In realitate, din punct de vedere clinic, virusul nu mai exista. Spune asta Universitatea Vita e Saluta San Raffaele, o spune un studiu facut de directorul de virologie, profesorul Clementi, spune asta si profesorul Silvestri de la Universitatea Emory din Atlanta. Testele efectuate acum, in ultimele zece zile, au o incarcatura virala din punct de vedere cantitativ absolut infima in comparatie cu cele efectuate pe pacienti in urma cu o luna sau doua. Spun asta, pe deplin constient de drama pe care au trait-o cei care nu au reusit sa invinga virusul. Virusul din punct de vedere clinic nu mai exista.

Ce spune medicul Virgul Musta 

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli infectioase Timisoara, care a vindecat cei mai multi pacienti cu coronavirus, spune ca este important sa ramanem precauti. 

"Sunt tot felul de studii contradictorii, atat studii clinice, cat si epidemiologice, experti in domeniu sustin puncte contradictorii, dar niciunul dintre aceste studii nu sunt foarte riguroase.Eu cred ca nu se stie exact cum va evolua si este bine sa fim precauti. Si la noi in tara numarul de cazuri a scazut. Dar, vedeti, in momentul cand lasam garda jos si nu respectam anumite reguli pot aparea din nou focare care sa reactiveze aceasta infectie", a declarat doctorul Virgil Musta. 

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre