Medic din Italia despre noul coronavirus: "Este o simpla gripa, nu o boala mortala!"

/ / Modificat: 2020-02-26
Medic din Italia despre noul coronavirus:

Directoarea Laboratorului de cercetari si analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano a specificat ca noul coronavirus nu este altceva decat o forma de gripa putin mai grava si ca nu ar prezenta un pericol atat de mare, asa cum este considerat in prezent.

"Confundam o gripa cu o pandemie globala," a scris medicul Maria Rita Gismondo, pe pagina sa de socializare, citata de rotalianul.com.

Aceasta lucreaza in laboratorul unde sunt analizate de zile intregi probe in cazuri posibile de coronavirus.

"Laboratorul nostru a lucrat toata noaptea, vin probe incontinuu, e o adevarată nebunie ceea ce se intampla, am transformat o infectie un pic mai grava decat o gripa intr-o pandemie letala. Nu este asa cum pare, uitati-va la numere. Nebunia asta va face mult rau, mai ales din punct de vedere economic. Va rog reduceti tonurile!," a notat meciul.

In alta postare, directoarea laboratorului din Lombardia a scris: 

"Abia am avut un minut ca sa respir si am gasit doi neuroni liberi, am reusit sa gandesc. In primul rand, o clarificare. Presupusul (ulterior neconfirmat) pacient zero a sosit in Italia cand zborurile directe inca nu erau intrerupte. In Italia s-a facut intr-adevar totul pentru a evita intrarea virusului si trebuie sa recunoastem acest lucru. Acum a sosit, este adevarat, de ce panica asta? Mai degraba uimire. Sunt multe lucruri pe care nu le pot explica. Prima reflectie. Pacientul zero a fost intotdeauna negativ in ce priveste virusul dar si negativ pentru anticorpi. Dovada irefutabila ca nu a fost niciodată infectat. Daca nu este pacient zero, cum a infectat contactele sale? In Veneto au aparut cazuri pozitive. De la care contact? Ar fi o unica sursa la originea celor doua focare? Sunt epuizata… Ma voi gandi mai bine maine."

Regiunea Lombardia din nordul Italiei este cea mai afectata de coronavirus. Bilantul epidemiei a ajuns la 11 morti. In total, peste 320 de persoane au fost infectate cu noul COVID-19.

Sursa: rotalianul.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre