Medic, despre masurarea temperaturii la intrarea in magazine: "Este o prostie!"

/ / Modificat: 2020-05-20
Medic, despre masurarea temperaturii la intrarea in magazine:

Medicul estetician Adina Alberts a criticat decizia autoritatilor de a impune folosirea  termometrului digital si masurarea temperaturii la intrarea in magazine, in contextul pandemiei de coronavirus. 

Adina Alberts sustine ca este o masura inutila in depistarea starilor febrile si nici raza cu infrarosu folosita de termometre nu ar fi de neglijat.

"Degeaba se ia temperatura la intrarea in magazine"

"Ma scuzati, dar voi fi foarte directa. E o prostie sa verifici temperatura oamenilor care intra in diverse cladiri/ magazine/ birouri. Si nu pentru ca ar fi nociva tehnologia minim invaziva bazata pe raze infrarosii (exact ca la telecomanda), desi eu nu mi-as lasa niciodata copilul in bataia telecomenzii... Ma rog, asta este alta discutie, pentru ca, daca ti se ia temperatura in acest mod, de 10 ori pe zi, vreo cateva sute de zile la rand, nu mai e chiar un nimic. Dar revenind... 

Dragii mei, o pastila de paracetamol sau o aspirina va scadea o eventuala temperatura mai mare, catre valori normale, in 15-20 minute. Plus ca starea febrila ar putea avea atatea alte cauze, altele decat COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar impiedica pe un bolnav febril, altceva decat lipsa de chef, sa ia un paracetamol si sa iasa la shopping, daca asa ar vrea muschiul lui?!? Nimic!," a scris Adina Alberts pe contul sau de Facebook.

A criticat folosirea mastii

Intr-o alta postare, medicul estetician a criticat folosirea mastii de protectie de catre oricine, avertizand ca anumite categorii de oameni nu o pot utiliza fara riscuri, pentru ca aceasta limiteaza aportul de oxigen.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adina alberts Magazine

Articole recomandate

Citeste si despre