Masura luata impotriva gradinitei unde un copil cu autism a fost mutat in alta clasa, in timpul unei inspectii

/ / Modificat: 2019-06-11 10:17:26

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a sanctionat gradinita unde o educatoare a mutat o fetita bolnava cu autism intr-o alta clasa, in timpul unei inspectii. Institutia a primit o amenda in valoare de 1.000 de lei.

fradinita-autism

"Decizia unei educatoare de a muta un copil cu dizabilitati la o alta grupa pe perioada inspectiei reprezinta discriminare. Educatoarea a fost sanctionata cu avertisment contraventional, iar gradinitei i s-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 1.000 lei. Se recomanda educatoarei ca pe viitor sa evite astfel de actiuni", se arata in decizia Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, potrivit unui comunicat de presa, preluat de Mediafax.

Inchisa intr-o sala goala in timpul unei inspectii

O fetita cu tulburari de spectru autist care frecventeaza o gradinita din Capitala a fost inchisa, in luna februarie 2019, intr-o clasa goala in timp ce in institutie se afla o inspectie.

Situatia a devenit publica dupa ce matusa micutei a povestit pe pagina ei de Facebook cum educatoarea i-a recomandat sa tina copilul acasa in ziua respectiva. De asemenea, a fost postata si conversatia dintre educatoare si mama copilului, aceasata anuntand-o ca fetita va fi mutata in alta clasa.

Taguri Gradinita

Citeste si despre