Marturii ale mamicilor operate de falsa doctorita ginecolog de la Spitalul Iflov

/ / Modificat: 2019-02-13
Marturii ale mamicilor operate de falsa doctorita ginecolog de la Spitalul Iflov

Dupa ce s-a descoperit ca la Spitalul Ilfov din Capitala opera, de 10 ani, o falsa doctorita, care nu avea studii medicale si terminase doar 8 clase, apar si primele marturii ale pacientelor sale. 

Cateva mamici, operate in urma cu doua luni de Raluca Barsan, au facut marturisiri socante despre aceasta. 

Daniela Birsan nu a reusit sa ia capacitatea si sa se inscrie la liceu, dar se recomanda medic rezident si participa activ la opratiile de cezariana ale doctoritei Dragu, de la Spitalul Judetean Ilfov.

Florentina Vâlcu, din Bucuresti, a scris, pentru observator.tv, ca a fost pacienta "doctoritei" Raluca Birsan.

"Sunt pacienta doamnei doctor Roxana Dragu. Am doua cezariene, prima in noiembrie 2015, a doua in decembrie 2018, ambele inchise de Raluca! Raluca participa la operatie impreuna cu doamna doctor si tot ea m-a cusut la ambele. Am urmarit totul de la inceput pâna la final, in tavanul din oglinzi.

Era prezentata ca rezidenta, sau mâna dreapta a doctoritei. Participa inclusiv la ecografiile care aveau loc in spital, mie mi-a facut si ecografie. Ce-i drept, era saritoare, ajuta mereu. Dar asa ceva trebuie pedepsit. S-a jucat cu viata noastra!", a scris Florentina.

O alta pacienta, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a avut de asemenea doua nasteri, in 2015 si 2018, ultima, chiar pe 18 decembrie 2018: "Domnisoara m-a cusut, m-a facut praf, nici azi nu sunt vindecata."

Raluca Barsan, in varsta de 30 de ani, a lucrat timp de 10 ani la Sectia de Ginecologie de la Spitalul Judetean Ilfov. Pe langa faptul ca nu are niciun studiu in medicina, ea nu a dat nici macar Capacitatea. A intrat la liceu cu media  1,68 și a abandonat definitiv Școala de Arte și Meserii "Unirea" in clasa a IX-a.

Reprezentantii Spitalului Judetean Ilfov afirma ca, din documentele pe care le au in contractul de voluntariat al Ralucai Daniela Bârsan, aceasta este medic si a lucrat ca voluntar in unitatea medicala, având anumite competente limitate.

Ei spun ca sunt in derulare mai multe anchete: una administrativa, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili daca diploma este falsa, si una interna, in sectia de ginecologie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre