Mamele singure au sanse mai mari sa nasca fetite, potrivit stiintei

/ / Modificat: 2019-06-28
Mamele singure au sanse mai mari sa nasca fetite, potrivit stiintei

Cercetatorii spun ca alegerea de a trai in cuplu sau singura influenteaza sexul viitorilor copii. Acest lucru a fost dezvaluit dupa un studiu efectuat in Statele Unite, dupa ce au fost analizate 86.450 de nasteri, intre anii 1960 si 2000.

Astfel, s-a stabilit ca mamele singure nasc, intr-o proportie mai mare, fetite, in comparatie cu femeile casatorite, care au sanse cu 15% mai mari sa aiba baieti.

Cercetarea confirma teoria biologica potrivit careia sexul copiilor variaza in functie de conditiile familiale.

De ce mamele singure nasc fete

Mamele singure tind sa aiba fete, probabil, din cauza lipsei tatalui din casa, potrivit unui studiu care stabileste pentru prima data o relatie intre modul de viata si procesul natural de selectie a sexului copilului. Cercetarea a fost publicat in "Proceedings: Biological Sciences."

Concluzia cercetarii a fost ca mamele singure au avut fete in 50,1% din cazuri, comparativ cu 48,5% dintre mamele care traiesc in cuplu.

Numai 49,9% dintre mamele singure nasc baieti, potrivit acestei cercetari, comparativ cu 51,5% din cele care traiesc in cupluri. Desi aceasta diferenta procentuala pare minima, in realitate este o statistica semnificativa, legata de intreaga populatie.

Factorii care determina sexul copilului

Printre factorii care determinarea sexul copilului se numara, in plus fata de conditiile de mediu, starea hormonala a tatalui si a mamei sau frecventa activitatii sexuale intre cei doi. Totul se combina si asa influenteaza sexului copilului.

Unii oameni de stiinta cred ca proportia de nasteri de fetite este un indicator pozitiv al sanatatii populatiei, deoarece spermatozoizii si embrionii masculini sunt mai fragili decat omologii lor de sex feminin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama singura Mama fetita

Articole recomandate

Citeste si despre