Mamele cu serviciu risca sa aiba odrasle obeze


Mamele din clasa de mijloc care lucreaza mult in timpul zilei sporesc riscul ca odraslele lor sa aiba probleme cu greutatea sau chiar sa sufere de obezitate, arata un studiu britanic citat de "The Independent on Sunday". Studiul sustine ca riscul de obezitate este in stransa legatura cu venitul familial. Copiii din familiile cu un venit total de peste 50.000 de euro pe an prezinta mai multe riscuri sa aiba o greutate peste medie sau sa devina obezi, fata de tinerii crescuti in familii mai sarace.

"Orele suplimentare la serviciu ale mamelor pot avea drept consecinta lipsa accesului copiilor la mancare sanatoasa si la activitati fizice", sustin cercetatorii de la Institutul de sanatate a Copilului de la University College London si de la Spitalul Great Ormond.

De exemplu, lipsa de timp a parintilor poate creste consumul de snacksuri si de mancare de tip fast-food in randul copiilor, precum si timpul petrecut in fata televizorului. Studiul leaga numeroasele cazuri de obezitate la copii din ultimii ani de cresterea numarului de femei care lucreaza.

(Magda Serban)  

Citeste tot articolul in: Adevarul   

23 Iulie 2007<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul