Mama si copil epileptic, umiliti la comisia de handicap: M-au acuzat ca vreau bani

/ / Modificat: 2019-01-18
Mama si copil epileptic, umiliti la comisia de handicap: M-au acuzat ca vreau bani

Oana Vasiliu, mama unui copil epileptic din Iasi, a povestit cum a fost umilita de comisia din cadrul DGASPC, unde a mers sa prelungeasca certificatul de handicap al baiatului, incadrat la gradul II de handicap.

Mama si baietelul ei, Ronald Daniel (10 ani), s-au prezentat in fata comisiei responsabile de incadrarea persoanelor cu handicap, pentru a prelungi inca un an certificatul copilului. Dupa ce dosarul a fost evaluat de psiholog, de asistentul social si de managerul de caz, cei doi au ajuns in fata medicului neurolog Georgeta Oprisan, membra a comisiei.

"La varsta de un an, copilul a fost diagnosticat cu epilepsie generalizata idiopatica, diagnostic pus de medicii Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi, unde am ajuns de mai multe ori cu el, avand crize epileptice", a povestit Oana Vasiliu, conform Newsweek Romania.

"M-a acuzat ca sunt o mama rea"

Mama a povesit ca a avut o discutie aprinsa cu medicul Georgeta Oprisan. Aceasta a atras atentia asupra faptului ca specialistul care supervizeaza copilul nu a scris pe actele medicale cate crize face acesta intr-o zi.

"Mi-a reprosat ca in raport s-a scris doar ce am declarat eu, ca face opt-zece crize pe zi, si ca eu mint, ca nu am acte doveditoare care sa indice acest lucru. M-a acuzat ca sunt o mama rea, ca am venit la Comisie ca sa iau bani. Mi-a spus ca trebuia sa merg si la un alt medic decat cel de la Sfanta Maria la care fusesem, care sa constate crizele copilului. I-am explicat ca am mers la doi medici, chiar am fost interesata si de o alta opinie, ca i-am dat copilului tratamentul prescris si merg cu el la scoala. Este elev in clasa a IV-a si stau la ore, pentru a-l ajuta, micutul facand des crize de absenteism," a precizat mama baietelului.

 copil epileptic

Femeia a adaugat ca, avand in vedere diagnosticul sever al lui Ronald, nu-l poate lasa nesupravegheat, nici atunci cand face baie, pentru ca "poate sa cada, se loveste cu capul de ceva si moare. Permanent trebuie sa fie cineva langa el."

Mama mai spune ca, in timpul discutiilor, medicul Oprisan i-ar fi reprosat ca a fost neglijenta si ca "ati venit aici doar sa luati niste bani. De ce copilul dumneavoastra este atat de rau?"

Ce spune medicul

Medicul Georgeta Oprisan se apara si explica de ce nu a fost de acord, in prima faza, cu schimbarea gradului de handicap al copilului.

"Pe parcursul unui an, nu a venit decat cu o internare de la Spitalul de Copii Sfanta Maria, Sectia de Neurologie, si cu o scrisoare medicala de la o doamna doctor din cadrul acestui spital. In aceste acte medicale nu este specificat numarul de crize pe care le are zilnic copilul. Daca medicul care urmareste cazul nu inregistreaza numarul crizelor, nu putem face incadrarea corecta. Dar stiti cum sunt parintii, mai ales cand au un copil cu probleme, sunt mai interpretativi," a declarat medicul Georgeta Oprisan pentru Newsweek Romania.

In cele din urma, baiatelul a fost incadrat la gradul I de handicap.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epilepsie copii

Articole recomandate

Citeste si despre