Mai putini bani pentru mamici


Mai sunt doar trei saptamani pana cand se va schimba modalitatea de plata a indemnizatiei pentru cresterea copilului. De la 1 ianuarie 2007 vor intra in vigoare noi reguli. De anul viitor, mamicile care vor face dovada ca pana la data nasterii au realizat, 12 luni, venituri profesionale supuse impozitului pe venit vor primi indemnizatie 6 milioane lei vechi.

In plus, ele vor beneficia si de alocatia de stat pentru copil, care se va majora de la 240.000 de lei, cat este acum, la 2 milioane lei. In aceste conditii, proaspetele mamici vor lua 8 milioane de lei (6 milioane indemnizatia si 2 milioane alocatia). Vor pierde insa cei 240.000 de lei, care se acordau ca alocatie de stat.


Schimbari vor fi si in ceea ce priveste stimulentul care se acorda mamelor care intrerup concediul pentru cresterea copilului si se intorc la serviciu mai devreme de implinirea celor doi ani.

Ele nu vor mai primi in plus, pe langa salariul de baza, 3 milioane lei ca pana acum, ci doar un milion lei. "Persoanele care vor sa inceapa serviciul mai devreme vor lua, pe langa salariu, suplimentul de un milion lei, dar si alocatia de 2 milioane lei. Si in acest caz se vor pierde deci 240.000 lei. Pentru a beneficia de supliment, mamele au nevoie de o cerere si de o adeverinta din care sa reiasa ca s-au intors la serviciu. Actele se depun la directiile judetene de munca de care apartin", ne-a spus Mihai Rapi, director executiv la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Bucuresti.

Potrivit acestuia, de castigat vor avea mamele care nu intrunesc conditiile pentru a putea primi indemnizatia. "Acestea vor primi alocatia de stat, care nu va mai fi de 240.000 de lei, ci de 2 milioane lei", a spus directorul Rapi.

Citeste tot articolul in: Libertatea

11 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul