Ludovic Orban, despre anul scolar: "Scolile s-ar putea redeschide gradual, iar examenele se pot da online"

/ / Modificat: 2020-04-17
Ludovic Orban, despre anul scolar:

Ludovic Orban a vorbit despre perioada in care s-ar putea relua cursurile. Premierul a spus ca acest lucru va avea loc in functie de evolutia pandemiei de coronavirus. 

"Dupa 15 mai este posibil sa redeschidem scolile. Depinde de evolutia epidemiei. Pe 20 mai, pe 25 mai. Cand ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic. Deschiderea scolilor depinde de cum evolueaza dinamica infectarilor si de ceea ce facem pentru reducerea la maxim a infectarilor," a afirmat Ludovic Orban la Digi24.

Scolile s-ar putea sa se deschida treptat

Seful Guvernului a precizat ca Ministerul Educatiei ia in calcul si variante intermediare, cum ar fi redeschiderea treptata a scolilor.

"Sunt si variante intermediare, de redeschidere graduala a scolilor. La noi sunt si clase pline. Luam in calcul deschiderea graduala a scolilor. Aici, ministrul Educatiei, impreuna cu specialistii lucreaza la diferite variante si vom fi pregatiti pentru orice situatie," a mai declarat Ludovic Orban.

"Este posibil ca examenele sa se dea online"

Dupa ministrul Monica Anisie, si premierul a sustinut ca inghetarea anului scolar nu a reprezentat niciodata o varianta, iar principalul obiectiv este ca toti elevii si studentii sa finalizeze anul de invatamant si cei care trebuie sa-si dea examenele sa poata face acest lucru.

"Niciodata nu am luat in calcul amanarea anului scolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, de bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toti elevii sa finalizeze acest an scolar. Atingerea acestui obiectiv si modalitatile in care se vor organiza examenele, modalitatile in care vor fi pregatite toate aceste examene sigur ca vor depinde de contextul epidemiologic. E o varianta in care se pot finaliza toate cursurile si toate orele pe online si chiar examenul sa se dea pe online. E posibil sa se dea examenul in alte conditii," a subliniat premierul.

Tarile din Europa in care se vor redeschide scolile

Danemarca este prima tara din Europa care a redeschis scolile si gradinitele. De asemenea, presedintele Frantei a anuntat ca incepand cu data de 11 mai se vor redeschide treptat cresele, scolile, colegiile si liceele. Si in Germania elevii se vor intoarce la ore incepand cu data de 4 mai, procesul urmand sa fie unul lent. Prioritate vor avea elevii care trebuie sa dea echivalentul german al Bacalaureatului si elevii din ultimul an al scolilor primare.  

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ludovic orban An scolar Redeschidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre