Lucruri BIZARE considerate absolut normale in trecut: copiii erau trimisi prin posta la bunici

/ / Modificat: 2020-05-22
Lucruri BIZARE considerate absolut normale in trecut: copiii erau trimisi prin posta la bunici

Daca te gandesti ca oamenii din zilele de astazi fac lucruri ciudate, practicile si obiceiurile care pareau normale in trecut sunt de neconceput in zilele noastre.

copii 100 ani

Imagineaza-ti ca in trecut puteai trimite copilul la rude prin posta.

Lucruri bizare care pareau absolut normale in trecut

Copiii erau trimisi cu posta

Pare o gluma, dar la inceputul sexolului XX, americanii isi trimiteau copiii la rude prin posta, asemeni unui colet, avand in vedere ca, la vremea respectiva, livrarea prin posta era mai ieftina decat un bilet de tren. 

Un cuplu din Ohio, spre exemplu, si-a trimis odrasla in varsta de 8 luni, la bunicii aflati la doar cativa kilometri distanta, platind 15 centi. Au existat mai multe cazuri de copii "facuti pachet" si expediati prin intermediul factorilor postali, practica fiind interzisa dupa cateva luni de catre directorul postei.

Tratamentul cu cocaina

Cocaina nu a fost considerata mereu ceva foarte periculos. Era vanduta in farmacii, fara prescriptie medicala, fiind folosita pe post de calmant si anestezic, dar si pentru a imbunatati starea de sanatate si a reface vitalitatea. Cocaina, a fost, de asemenea, recomandata ca sedativ pentru copii, scrie ba-bamail.com.

Cocaina a fost extrem de populara la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, iar efectele ei negative au fost trecute cu vederea. Totul a inceput de la exploratorii si colonistii europeni care au ajuns in America de Sud si care au preluat obiceiul indigenilor de a mesteca frunze de coca. Pe masura ce cazurile de dependenta si efectele nocive ale acestui drog au iesit la iveala, consumul de cocaina nu a mai fost la fel de popular, pentru ca in 1914 sa fie scos in afara legii.

Copiii stateau in custi suspendate

custi suspendate

Custile pentru bebelusi au fost inventate in 1922, fiind extrem de populare mai ales in anii '30 in randul familiilor britanice. Totul ar fi inceput cu cartea "Ingrijirea si hranirea copiilor," publicata 1884 de catre dr. Luther Emmett. Autorul recomanda cu tarie ca bebelusii sa fie "aerisiti" pentru a li se "reinnoi si purifica sangele." Astfel, la ferestrele apartamentelor au fost instalate niste custi in care erau pusi micutii pentru a lua aer, fiind considerate foarte sigure. 

Fumatul, prescris de medici in sarcina

In zilele noastre, femeile sunt sfatuite sa nu fumeze in sarcina. In anii '40-'50, medicii recomandau femeilor gravide sa fumeze, dar nu mai mult de 4 tigari pe zi, pentru a-si "calma nervii, isteria si nevroza." Acestea erau considerate mai periculoase decat fumul de tigara.

Jucarii radiocative

In anii '50 nu erau considerate deloc periculoase. Multi nu se gandeau ca astfel de "laboratoare atomice" n-ar fi cele mai potrivite jucarii pentru copii. Trusa continea chiar mostre de materiale radioactive, ca uraniul si poloniul. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre