Legea care interzice bullying-ul in scoli a intrat in vigoare

/ / Modificat: 2019-11-22
Legea care interzice bullying-ul in scoli a intrat in vigoare

Legea care interzice bullying-ul in scoli a intrat in vigoare, iar potrivit prevederilor este interzis orice comportament care vizeaza violenta psihologica. Profesorii vor fi instruiti astfel incat sa recunoasca acest fenomen si sa ia masurile potrivite, informeaza Mediafax.

"In unitatile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sunt interzise comportamentele care constau in violenta psihologica - bullying", se arata in noua prevedere introdusa in Legea educatiei.

In aceeasi lege a mai fost introdusa o mentiune care arata ca profesorii si invatatorii vor fi instruiti, in cardrul sesiunilor de perfectionare pe care le urmeaza, si cu privire la violenta psihologica - bullying.

Acestia vor invata cum sa identifice fenomenul si cum sa aplice strategiile si masurile potrivite.

Ce spune legea

Potrivit legii, bullying-ul (violenta psihologica) poate fi definit ca: "actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, care implica un dezechilibru de putere, au drept consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau grup de persoane si vizeaza aspecte de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale, actiune sau serie de actiuni, comportamente ce se desfasoara in unitatile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale."

In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestor modificari, Ministerul Educatiei trebuie sa elaboreze toate normele necesare aplicarii. In lege nu au fost introduse sanctiunile pentru bullying, insa este mentionat faptul ca profesorii vor aplica masurile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bulliyng Scoli Anti-bullying

Articole recomandate

Citeste si despre