La 16 ani, fara sa sufere de alta boala, a devinit cea mai tanara victima a coronavirusului din Franta

/ / Modificat: 2020-03-27
La 16 ani, fara sa sufere de alta boala, a devinit cea mai tanara victima a coronavirusului din Franta

La varsta de 16 ani a pierdut lupta cu coronavirusul si a devenit cea mai tanara persoana din Franta care a incetat din viata din cauza noului virusului. 

Julie A. a cedat din cauza problemelor respiratorii intr-un spital din Paris, dupa ce, in urma cu o saptamana, a dezvoltat doar o tuse usoara.

Fata nu suferea de alta boala

"Trebuie sa incetam sa credem ca virusul acesta afecteaza doar persoanele in varsta. Nimeni nu este invincibil in fata virusului mutant. Julie a avut doar o tuse usoara saptamana trecuta. S-a inrautatit in weekend si luni am mers sa o veda un medic," a povestit sora fetei.  

Sora a mai dezvaluit ca Julie a fost diagnosticata cu detresa respiratorie si nu a suferit de nicio alta boala inainte. 

Aceasta a fost de acord sa vorbeasca cu presa si sa faca publica forografia surorii sale pentru ca a dorit sa-i avertizeze pe tineri despre riscurile care ii pasc din cauza COVID-19, pentru  ca pana acum, multi au crezut ca doar batranii sunt in pericol de a-si pierde viata.

Julie era din Longjumeau, departamentul Essonne, la sud de Paris, era eleva la liceu si locuia cu familia.

Dupa ce a fost consultata de medicul de familie, a fost transferata la spitalul Necker din Capitala Frantei.

"Plamanii ei nu au rezistat. Medicii au facut tot ce au putut, dar a fost imposibil sa o trezeasca," a mai spus sora fetei. Aceasta si mama ei au ajuns la spital dupa ce Julie incetase din viata.

A avut o forma severa de coronavirus

Directorul general al Sanatatii din Franta, profesorul Jerome Salomon, a fost cel care a anuntat decesul fetei si care a explicat ca Julie a fost victima unei forme severe a virusului, extrem de rara la tineri.

Pe 26 martie, autoritatile franceze au anuntat ca 365 de persoane au decedat din cazua COVID-19, numarul total ajungand la 1.696.

De pe 17 martie, Franta este in carantina in incercarea de a incetini raspandirea epidemiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Franta Eleva

Articole recomandate

Citeste si despre