Klaus Iohannis, mesaj DUR pentru Streinu-Cercel: "Este ABERANT. Nu ia nimeni masuri INUMANE"

/ / Modificat: 2020-04-21
Klaus Iohannis, mesaj DUR pentru Streinu-Cercel:

Managerul Institului "Matei Bals," Adrian Streinu-Cercel, a propus un plan prin care batranii cu varsta de peste 65 de ani sa stea in carantina inca 12 saptamani dupa perioada de relaxare a masurilor de distantare sociala. Ba chiar, sa fie luati de-acasa si dusi in carantina institutionalizata.

Presedintele Klaus Iohannis l-a criticat dur pentru acest proiect si a catalogat aceasta masura drept "aberanta."

"Este INACCEPTABlL!"

"Asa ceva nu se va intampla, e inacceptabil. Traim intr-o societate libera, dar in nici un caz nu venim cu asemenea masuri totalitare. 

Deci, stati linistiti, nu vine nimeni sa va ia de acasa si sa va duca in carantina, nu vine nimeni cu masuri inumane. In nici un caz statul nu va veni sa impuna asemenea masuri care nici nu trebuie discutate intr-o societate din secolul 21. Toata lumea trebuie sa fie responsabila!," a declarat Klaus Iohannis. 

"Statul nu impune aceste masuri inumane"

Presedintele a afirmat ca aceste planuri "prost gandite si prost prezentate" nu fac decat sa induca panica in randul populatiei si nu este nevoie de asa ceva in aceasta perioada.

"Atunci cand va fi nevoie, vom veni si va vom explica ce masuri trebuie luate ca sa va protejati voi fata de aceasta boala! Repet! In niciun caz, statul nu va veni sa impuna asemenea masuri inumane," a mai precizat Iohannis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Klaus iojannis Adrian streinu cercel Batrani Carantina

Articole recomandate

Citeste si despre