Jocurile pe calculator ard caloriile


Cercetatorii au descoperit ca jocurile pe calculator te pot ajuta sa scapi de o cantitate semnificativa de calorii. Jocuri precum Nintendo Wii necesita miscari ale corpului pentru a controla actiunea jocului.

Un studiu realizat de Universitatea John Moores din Liverpool a ajuns la concluzia ca jucandu-te in mod regulat poti slabi pana la 12.25 de kg pe an.

"Parintii ar trebui sa incurajeze copiii spre alte activitati fizice, in special spre cele ce au loc in aer liber in vederea unui echilibru sanatos pentru copil" - spune Profesorul Tim Cable de la Universitatea John Moores din Liverpool.


Cercetatorii au comparat nivelul activitatii copilului din timpul jocului Nintendo si nivelul atins din timpul unui joc traditional, in pozitie de decubit dorsal, folosind joystick-ul.

Acestia au gasit mai multe forme active ale jocului ce accentueaza energia folosita spre un nivel la care se poate pierde din greutate.

Frecventa cardiaca

Profesorul Tim Cable a spus: "In urma testarii noastre, este limpede ca aceasta consola controlata de senzori poate avea impact asupra frecventei cardiace a copilului, a energiei consumate si a cantitatii de calorii."

Cercetatorii de la GameVision's Consumer Intelligence Report au ajuns la concluzia ca in medie, jucatorii din Anglia isi petrec circa 12.2 ore pe saptamana in fata calculatorului.

Profesorul Cable spune ca aceste console active, precum Wii pot motiva si copiii mai putin activi. Insa el a adaugat: "Parintii ar trebui sa incurajeze copiii spre alte activitati fizice, in special spre cele ce au loc in afara casei in vederea unui echilibru sanatos pentru copil"

"Copiii se joaca  pe calculator pentru ca gasesc aceste jocuri fascinante, de aceea este de preferat ca jocurile sa includa si un element de activitate fizica."

Studiul a urmarit impactul jocului atat cu o consola activa cat si inactiva, asupra a 5 fete si a 7 baieti cu varstele cuprinse intre 13-15 ani.

De-a lungul a 15 minute de joc folosind joystick-ul traditional, energia consumata a crescut la peste 60%. In comparatie, folosind consola Wii, energia participantilor a crescut la peste 156%.

Acest studiu, bazat pe media de 12.2 ore pe saptamana, se traduce cu un potential de 1.830 calorii arse pe saptamana, folosind consola Wii mai mult decat joystick-ul traditional.

In ambele situatii, energia consumata a baietilor a fost mai mare decat cea a fetelor. Frecventa cardiaca a crescut, ea folosind consola activa Wii ajungand la 130 de batai/min in comparatie cu 85 de batai/min in cazul consolei traditionale.

Dr Ian Campbell, directorul institutului de caritate Weight Concern incurajeaza copiii sa se joace in aer liber, iar parintilor le recomanda sa limiteze timpul la calculator al copilului. In orice caz, el mai spune "Copiii se joaca  pe calculator pentru ca gasesc aceste jocuri fascinante, de aceea este de preferat ca jocurile sa includa si un element de activitate fizica."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul