Israelul anunta ca a gasit antidotul pentru Covid-19

/ / Modificat: 2020-05-06
Israelul anunta ca a gasit antidotul pentru Covid-19

Cercetatorii israelieni au izolat un anticorp care detine un rol cheie in lupta impotriva coronavirusului. Anuntul a fost facut de ministrul Apararii din Israel, care a calificat descoperirea drept "o reusita extraordinara" pentru realizarea unui tratament impotriva Covid-19.

"Anticorpul monoclonal de neutralizare dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetari Biologice (IIBR) poate sa neutralizeze boala cauzata de noul coronavirus in organismele purtatorilor," a declarat ministrul israelian al Apararii, Naftali Bennett, intr-un comunicat citat de Reuters si preluat de Agerpres

Formula anticorpului a fost brevetata 

Potrivit comunicatului, Naftali Bennett a vizitat sediul IIBR, unde a fost informat despre "o descoperire importanta pentru gasirea unui antidot impotriva noului coronavirus."

Directorul IIBR, Shmuel Shapira, a spus ca formula anticorpului specific a fost deja brevetata, iar autoritatile israeliene se afla in prezent in cautarea unei companii internationale care sa produca tratamentul la scala industriala.

Anticorpii din astfel de probe sangvine - proteine ale sistemului imunitar care reprezinta reziduuri ramase dupa depasirea cu succes a infectarii cu noul coronavirus - sunt considerate de majoritatea cercetatorilor drept un element-cheie pentru dezvoltarea unui posibil tratament.

Anticorpul izolat in laboratoarele IIBR este monoclonal, ceea ce inseamna ca deriva dintr-o singura celula insanatosita si detine, din acest motiv, o valoare potentiala mult mai mare pentru dezvoltarea unui tratament.

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Israel Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre