Invatatoare care a reluat cursurile cu elevii de la 1 iulie: "Copiii au uitat ce au invatat in semestrul I"

/ / Modificat: 2020-07-23
Invatatoare care a reluat cursurile cu elevii de la 1 iulie:

Invatatoarea Gabriela Popescu, care preda la o scoala gimnaziala, dar lucreaza si cu copiii in cadrul programelor A doua sansa si scoala dupa scoala, in cadrul Salvati Copiii”, a reluat de la 1 iulie predarea. 

In cadrul conferintei online “Vreau la scoala!”, aceasta a explicat ca a reluat la 1 iulie predarea, cu copiii din medii defavorizate, in cadrul acestor programe, invatatoarea a dezvaluit ca multi dintre elevii au uitat ce au invatat in semestrul I. 

“Mi-am dat seama ca de fapt aceste luni de repaus total au un impact negativ asupra lor, in sensul ca foarte multi dintre ei au uitat ce au invatat in semestrul 1. Practic, copiii de clasa I eu a trebuit sa ii iau din nou cu primele litere, cu primele adunari, cu numaratoare, deci sa ma intorc de unde am plecat la inceputul anului scolar, in toamna trecuta“, a declarat , invatatoarea Gabriela Popescu, citata de edupedu.ro. 

De asemenea, invatatoarea a precizat ca la clase sunt in continuare multi elevi. 

"In continuare, copiii de pregatitoare de anul acesta vor fi in numar de 27-28, nicidecum maximum 20, cum s-a promis”.

“Dar oare se gandeste cineva la copiii de clasa a VII-a, care au pierdut semestrul II cu promisiunea ca in semestrul I se va recupera materia? Cum se va recupera, se va face tot online? Facem recuperarea recuperarii? Adica copiii astia per total vor pierde un an de scoala: semestrul II de anul trecut cu semestrul I de anul acesta. si examenul bate la usa”, a afirmat Gabriela Popescu.

Competentele cognitive au fost partial sau chiar deloc insusite. Deci foarte multi copii dupa aceasta perioada fie au uitat tot, fie ca au inteles din loc in loc cate ceva. Si asta s-a intamplat chiar la clasa unde eu am intrat cu copiii pe Meet in fiecare zi si i-am solicitat si la un moment dat, dupa o saptamana – doua de scoala, copiii mi-au mentionat ca nu mai vor online, ca ei vor sa se intoarca la scoala, ca “la tabla a fost mai simplu si intelegeau mai usor”, a marturisit invatatoarea. 

Sursa: https://www.edupedu.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre