Inscrierea elevilor in clasa I


In anul scolar 2007/2008 pot fi inscrisi in clasa intai copiii care implinesc 6 ani pana la 15 septembrie, precum si cei care ajung la aceasta varsta pana la 31 decembrie 2007.

Parintele are dreptul sa solicite scolarizarea copilului sau si la o alta institutie decat cea aflata in zona de domiciliu, cu aprobarea Consiliului de Administratie al
unitatii de invatamant respective, dar numai dupa ce va fi asigurata inscrierea copiilor arondati in aria de cuprindere a unitatii scolare.

"Reamintim ca unitatile
de invatamant au obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si, in limita locurilor ramase libere, a celorlalti solicitanti.

De asemenea, se interzice conditionarea inscrierii in clasa I de sustinerea unor teste (cu exceptia celor prevazute de regulament), precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", avertizeaza Cristian Alexandrescu, seful nspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).


Institutiile de invatamant vor afisa numarul de clase propus, iar saptamanal - situatia solicitarilor primite. Unitatile fara circumscriptie scolara trebuie sa stabileasca criterii proprii de inscriere, pe care trebuie sa le faca publice.

Cererile se inregistreaza de secretariate fara nici o restrictie, pana la 31 august 2007. Dupa aceasta data, Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant le
vor analiza in baza criteriilor prevazute de legislatie.

Conform Proiectului planului de scolarizare pentru anul scolar 2007/2008, pentru clasa I in sunt programate sa functioneze 534 de clase cu 13.350 de elevi. Pana la 1
iunie, unitatile de invatamant care anticipeaza ca vor depasi cifra de scolarizare pentru clasa I trebuie sa solicite conducerii ISMB suplimentarea acestui plan.

Cererea se face printr-o nota de fundamentare justificata - nr. de elevi, existenta spatiului, acordul Consiliului local pentru plata cadrelor didactice in perioada septembrie - decembrie 2007, punctul de vedere al inspectorului scolar de
specialitate si al celui coordonator de sector.

Sursa: Ziua

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul