Ingrijitoarele inregistrate cand jigneau copiii si ii invatau sa injure risca 7 ani de inchisoare

/ / Modificat: 2019-05-02
Ingrijitoarele inregistrate cand jigneau copiii si ii invatau sa injure risca 7 ani de inchisoare

Ingrijitoarele cresei din Iasi, care jigneau copiii si ii invatau sa injure, potrivit unor inregistrari audio facute publice, vor fi audiate la Politie.

Parintii unui baietel inscris la cresa respectiva au depus plangere penala pentru rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva.

Foto:Adevarul

Potrivit Codului Penal, pedepsele maxime pentru aceste infractiuni sunt de 7 ani de inchisoare.

"In septembrie 2018, acesta a fost mutat la grupa B, ale carei ingrijitoare sunt persoanele impotriva carora formulam prezenta plangere penala. Cu toate ca initial nu au existat modificari de comportament, dupa aproximativ 2-3 luni copilul a inceput sa se opuna din ce in ce mai mult lasarii la cresa, plangand si dorindu-si sa stea acasa, lucruri care pana atunci nu se mai intamplasera. La un moment dat, cu ocazia lasarii copilului la cresa, am aflat de la unul dintre parinti ca acesta stia, de la propriul copil, ca Toni este batut la cresa", se arata in plangerea penala.

Parintii baietelului au cerut anchetatorilor sa ii audieze pe toti parintii copiilor de la grupa B a cresei, dar si pe unii dintre angajati.

Potrivit inregistrarilor aparute in spatiul public, copiii sunt numiti "nesimtiti" sau "porci", injurati "in gatul ma-tii, chelea ma-tii, te omor!", iar uneori erau invatati sa injure. "Bai, dar tu esti mare, de ce nu faci caca acolo si faci pe tine, porcule! Esti porc, nu tigru cum spune maica-ta, porc esti!," spune, conform inregistrarilor, una dintre ingrijitoare.

In urma scandalului, patru persoane si-au depus demisiile - asistenta cresei, doua dintre ingrijitoare si coordonatoarea cresi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijitoare cresa Bataie copii Cresa

Articole recomandate

Citeste si despre