Incepe Sarbatoarea Luminii

/ / Modificat: 2006-04-14
Incepe Sarbatoarea Luminii





  

Copiii din Bucuresti pot sa petreaca sarbatorile de Florii si de Paste in Cismigiu. Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCub, in colaborare cu Itsy Bitsy FM - radioul copiilor, au pregatit un eveniment special intitulat Sarbatoarea Luminii.

Pentru trei zile (16, 23 si 24 aprilie) Cismigiul se transforma intr-o oaza de bucurie in care cei mici pot sa picteze, sa coloreze, sa cante, sa danseze, sa participe la concursuri de miscare.

Pe parcursul celor 3 zile copiii se vor intilni in Cismigiu cu Iepurasul de Paste si cu personajele indragite: Itsy, Bitsy, Zapa, Magi, Piticul, Buna Povestilor, Zina Florilor. Vor avea parte de teatru de papusi cu actorii de la LIBELULA, vor asculta corurile BimBam, Contrapunct, Rogvaiv, Sunetul Muzicii, vor vedea spectacolul celor de la Do-Re-Mi.

Cismigiul va fi impartit in mai multe puncte de atractie in care se vor intimpla concomitent diverse activitati. Vor exista: Zona de miscare - intreceri sportive, desene pe asfalt, jocuri gonflabile; Zona atelier - dedicata copiilor care vor sa coloreze, sa picteze; Zona baloanelor - copii vor invata sa faca din baloane diverse forme; Zona foto  - unde vor putea sa se fotografieze cu cei dragi, cu iepurasul si cu personajele radioului; Zona povestilor - copiii vor fi actori in povesti cu flori sau cu oua rosii si iepurasi ajutati de Magician (Marian Ralea) si patru Zane-Flori.

Vor fi acolo pentru ca distractia sa fie maxima si Pompilica, pictori pe fata, fotografi si multe personaje de desene animate.

De Florii petrecem toata ziua (11:00 - 19:00)!

La ora 13.00 toate persoanele care se afla in Cismigiu se pot alatura alaiului care va face Parada Florilor. Cei mari si cei mici vor primii salcii sfintite. Copiii vor purta pe cap cununite de flori realizate chiar de ei in cadrul atelierelor de indemanare. Un moment special va fi dedicat copiilor care poarta nume de Flori: Florin, Florina, Margareta, Camelia, Brindusa, Lacramioara, Narcis, Crina, Codrut, etc.

Pentru prima oara se vor auzi in Bucuresti "Colinde de Paste".

Foarte putini sunt cei care stiu ca si de Paste se canta colide. Ele sunt special pregatite pentru acest eveniment de corul de copii Bim Bam, precum si de Cristina Manoliu si corul

Sunetul Muzicii. Bim Bam isi lanseaza zilele acestea cd-ul intitulat "Lumina din lumina" si vor avea prima aparitie deschisa marelui public in ziua de Florii, in Cismigiu.

Detalii zone



 

Zona Baloanelor

Intr-o zona destinata special baloanelor, Pompilica, celebru in modelarea baloanelor, ii va invata pe copii sa construiasca impreuna diferse forme din baloane. Ei vor munci impreuna pentru a construi cea mai mare floare din baloane colorate pe care o vor ridica si o vor duce pe scena.

Zona Atelier

Organizatorii au dedicat o zona pentru cei mici dornici sa deseneze, sa picteze, sa coloreze, sa decupeze. Copiii isi vor putea confectiona palarioare din carton , in forma de floare pe care pot sa o coloreze asa cum doresc ei. Masute, scaunele, creioane colorate, acuarele, foarfeci si mai ales specialisti care sa-i indrume, ii asteapta pe parcursul celor 3 zile in zona de indeminare.

Zona de sport

4 jocuri gonflabile vin sa suplineasca terenul de joaca si miscare existent deja in Cismigiu. In zona de miscare copiii pot sa se intreaca- concursuri de role, trotinete, popice. Jucatorii de sotron vor avea parte de un campionat iar desenele pe astfalt vor fi la mare cautare.

Zona Foto

O zona special amenajata in care copiii, parintii si bunicii pot face fotografii cu Iepurasul de Paste si cu prietenii de la radio. Toate fotografiile vor putea fi procurate de internet.

Premii in kilograme de ciocolata

In ziua de Paste Iepurasul ii provoaca pe copii la o intrecere mai putin obisnuita. Cel care va gasi cele mai multe oua ascunse in iarba va primi un kg de ciocolata. Tot Iepurasul va porni campionatul de ciocnit oua. Copiii vor veni de-acasa cu oale campioane si se vor intrece cu iepurasul, cu prietenii de la radio cu alti copii. Cel care sparge cele mai multe oua cistiga un superou de ciocolata.

Distractie placuta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre