In fiecare an, peste 14 milioane de minore devin mame


Cele mai recente date prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) vin sa intareasca ideea ca pe masura ce timpul trece, adolescentele devin adevarate femei inca de la varste foarte fragede. Aceasta maturizare timpurie pare sa fie si cauza pentru care milioane de femei din intreaga lume se confrunte cu numeroase probleme de-a lungul vietii. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, in fiecare an aproximativ 14 milioane de minore devin mame.

Desi am fi tentati sa credem ca acest lucru se petrece in mediile sarace unde populatia are un grad precar de educatie, datele OMS arata ca peste 90% dintre mamicile sub 18 ani provin din tarile dezvoltate. Avand in vedere fragilitatea tinerelor care nasc la aceasta varsta, nu este de mirare ca in fiecare zi, aproximativ 1.

600 de femei si mai mult de 10.000 de nou-nascuti mor din cauza complicatiilor care intervin in timpul sarcinii sau la nastere. Forul mondial mai sustine ca desi femeile din majoritatea tarilor traiesc mai mult decat barbatii, calitatea vietii doamnelor este mult inferioara.

Estimarile privind durata de viata arata ca femeile au parte de mai putini ani sanatosi de-a lungul vietii decat barbatii. In ce priveste casatoria, femeile sunt cu mult mai precoce decat barbatii, iar asteptarile pentru urmatorii ani arata ca acestea sunt de-a dreptul nerabdatoare sa isi intemeieze propria familie. Potrivit estimarilor OMS, in urmatorii 10 ani, peste 100 de milioane de fete din intrga lume se vor casatori inainte de a implini varsta de 18 ani, iar o treime dintre acestea provin din tari dezvoltate.

Citeste tot articolul in: Curentul

12 Marti e 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul