Halloween la patrat. Americanii vor si o Zi Nationala a Colindatului

/ / Modificat: 2019-08-19
Halloween la patrat. Americanii vor si o Zi Nationala a Colindatului

In 2018 in jurul Halloween-ului s-a creat o adevarata controversa si mii de persoane cereau ca data acestei sarbatori a costumelor mai mult sau mai putin infricosatoare sa nu mai fie una fixa, adica sa poata pica si in cursul saptamanii, ci sa fie mutata in ultima sambata din octombrie.

S-a facut si o petitie pentru asta, insa fara succes, iar acum s-a trecut la nivelul urmator: nu se mai doreste mutarea sarbatorii de Halloween, ci se cere infiintarea Zilei Nationale a Colindatului.

Ratiunea modificarii datei Halloween-ului era ca parintii si copiii din SUA sa se poata bucura mai relaxati de aceasta sarbatoare. Noua miscare pentru "National Trick-Or-Treat Day" se bucura acum de un mare succes si petitia a obtinut deja peste 130.000 de semnaturi, adica suficient pentru a ajunge la Casa Alba.

"In loc sa schimbam data la care americanii sarbatoresc Halloween, vom adauga o zi nationala de festivitati in parteneriat cu Party City si alte branduri", se arata in petite.

"National Trick or Treat Day va fi anual in ultima sambata din octombrie, astfel ca familiile din toata tara sa poata participa la parade, petreceri de cartier si sa poata colinda cat e ziua de lunga.

Daca multi se arata incantati de idee, sunt destui si cei care nu vad rostul schimbarii traditiei.

Potrivit statisticilor oficiale, americanii au cheltuit in 2018 peste 9 miliarde de dolari pe produse specifice sarbatorii de Halloween. Evident, cifrele ii fac pe producatori sa isi frece mainile de bucurie la gandul infiintarii unei noi sarbatori de acest gen, insa pentru oamenii de rand ideea unor cheltuieli suplimentare s-ar putea sa nu para la fel de incantatoare.

Petitia care ar urma sa fie trimisa la Casa Alba arata, printre altele, ca in serile de Halloween aproximativ 3800 de copii sunt raniti in timpul colindatului si ca ar fi mult mai sigur ca aceasta activitate sa poata fi facuta in plina zi.

In plus, o noua sarbatoare asimilata Halloween-ului i-ar bucura foarte tare pe mileniali, avand in vedere ca aceasta este preferata a 51% dintre ei.

Daca aceasta sarbatoare va deveni oficiala sau nu, ramane de vazut, dar este interesant de urmarit daca si aceasta va fi importata in tarile care se bucura la fel ca americanii de Halloween.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre