Guvernul american vrea sa convinga tinerii necasatoriti sa nu aiba relatii sexuale


Guvernul SUA pune in joc 50 de milioane de dolari pentru a-i convinge pe tinerii necasatoriti, cu varste pana in 29 de ani, sa se abtina de la sex, relateaza marti Associated Press.

Noile "orientari federale" privind abstinenta sexuala evoca o limita de varsta intre 12 si 29 de ani. Wade Horn, secretar asistent la Administratia pentru copii si familie, a precizat luni ca agentia sa nu incearca sa extinda categoria-tinta a programului de educatie in favoarea abstinentei sexuale, ci doar sa aduca o "clarificare", in contextul in care informatiile ce au circulat pana acum in legatura cu acest program se refereau in general doar la adolescenti.


Or, Congresul doreste de fapt ca banii sa fie cheltuiti pentru acei cetateni ai SUA care au cele mai mari sanse sa aiba copii in afara casatoriei, a mentionat responsabilul american.James Wagoner, de la Asociatia Avocatii tinerilor, a apreciat ca acest program nu poate functiona la americanii de "20 si ceva" de ani, intrucat peste 90% dintre ei si-au inceput deja viata sexuala, iar a-i indemna pe adulti la abstinenta ar fi "absurd".    

    

Potrivit noilor orientari, statele federale vor primi banii "de abstinenta" dupa o formula care le favorizeaza pe cele unde traiesc un numar mare de copii cu venituri mici.

Documentul noteaza ca numarul cel mai mare de nasteri in afara casatoriei se inregistreaza in randul femeilor peste 20 de ani si nu in randul adolescentelor.

Astfel, in 2003, in SUA au fost inregistrate 549.353 nasteri in randul femeilor necasatorite cu varste intre 20 si 24 de ani, 287.205 de nasteri in randul femeilor necasatorite intre 25 si 29 de ani si 337.201 - in randul celor cu varste intre 15 si 19 ani.

Guvernul federal american finanteaza in prezent trei programe diferite in favoarea abstinentei sexuale, dintre care cel mai amplu, gestionat tot de Administratia pentru copii si familie, ii are in vizor pe adolescenti.

Sursa: Rompres

1 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul