Gripa inchide scolile: elevii stau acasa pana luni

/ / Modificat: 2019-01-23
Gripa inchide scolile: elevii stau acasa pana luni

Toate scolile vor fi inchise pana luni, este anuntul facut de Ministerul Sanatatii, care a declarat ca saptamana 14 - 20 ianuarie 2019 a avut caracter epidemic, la fel ca săptămâna anterioară.   

"Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat.  Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.   

Ministerul Sanatatii a informat miercuri Ministerul Educatiei Nationale despre situatia  prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale.    

Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati.   

„Vom continua sa supraveghem atent evolutia gripei in toata tara. Impreună cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare, odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor 4 zile libere sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.    

Potrivit comunicatului de presa, masurile de prevenire si control demarate de Ministerul Sanatatii se mentin in perioada urmatoare. 

„Deciziile de suspendare  a orelor de curs pe o perioada limitata de timp se vor aplica punctual”, mai arată institutia.   

„Este imbucurator faptul ca numarul persoanelor din categoriie de risc au ales sa se vaccineze in numar mai mare in acest sezon, astfel incat din cele 1.300.000 de doze achizitionate initial de Ministerul Sanatatii mai sunt la medici de familie aproximativ 24.000. Vaccinarea este cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei, de aceea am decis sa suplimentam numarul de vaccinuri gripale pentru a oferi protectie unui număr cât mai mare de persoane din categoriile de risc, pentru care asigurăm vaccinarea gratuită. Vom urgenta procedurile de achizitie si estimam ca saptamana  viitoare poate incepe distribuirea acestora catre medicii de familie”, a completat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli Scoli inchise

Articole recomandate

Citeste si despre