Gravidele supraponderale isi pun in pericol fatul


Obezitatea este o cauza frecventa a complicatiilor din timpul sarcinii. Atunci cand o femeie se decide sa devina mama este indicat ca, printre alte analize si controale, medicul sa efectueze si un calcul al indicelui de masa corporala.

In acest fel, viitoarei mame ii va fi mai usor sa-si gestioneze surplusul de greutate din perioada sarcinii. Specialistii avertizeaza, insa, ca, in cazul in care viitoarea mama este deja obeza, lucrurile se complica, fiind nevoie de supraveghere medicala stricta.

In urma unui studiu la care au participat 800 de femei, cercetatorii din Seattle au constatat ca aproximativ 30% dintre ele au ramas insarcinate. Numitorul comun a fost greutatea, aproape toate avand un indice al masei corporale alarmant de mare.

Explicatia specialistilor a fost aceea ca, la persoanele obeze, activitatea enzimelor hepatice, responsabile pentru metabolizarea hormonilor din pilule, este mai intensa.

Sursa Gandul

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul