Gradinitele si after school-urile private s-ar putea deschide din 15 iunie

/ / Modificat: 2020-05-28
Gradinitele si after school-urile private s-ar putea deschide din 15 iunie

Guvernul analizeaza posibilitatea deschiderii creselor, gradinitelor si a after school-urilor private, in anumite conditii stricte, dupa data de 15 iunie.

Acest lucru va fi posibil daca evolutia epidemiei de coronavirus va permite.

"Avand in vedere situatia epidemiologica, la acest moment recomandarea expertilor a fost sa nu deschidem unitatile de invatamant. Dar daca lucrurile vor evolua in bine, si imi doresc acest lucru, putem face pasi pentru a redeschide," a spus Monica Anisie la Digi24, intrebata despre deschiderea gradinitelor si a after school-urilor private.

Nu au cu cine sa-si lase copiii

Multi parinti cer ca gradinitele si after school-urile private sa se deschida pentru ca nu au cu cine sa-si lase copiii dupa data de 12 iunie, cand se inchieie anul scolar.

Guvernul a prelungit posibilitatea concediului platit cu 75% pentru un parinte, ca sa stea cu copilul acasa, pana la finalul anului scolar. Dupa aceasta data, facilitatea nu mai este valabila si multi parinti vor fi nevoiti sa revina la munca.

Redeschiderea acestor unitati va veni cu reguli stricte.

Guvernul vrea sa impuna pastrarea distantei, printr-un numar mai mic de copii, in salile de clasa, obligatia igienizarii spatiilor, recomandarea de a face mai mult activitati in aer liber.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri 15 iunie Monica anisie

Articole recomandate

Citeste si despre