Gheata in loc de aer conditionat


O noua modalitate de a se racori este luata in calcul de marile firme din New York. Mai nou, acestea analizeaza proiectul prin care aerul conditionat este inlocuit cu vapori reci proveniti din topirea unor enorme blocuri de gheata. Noul sistem, supranumit deja "salveaza energia", se bazeaza pe congelarea unor cantitati enorme de apa, depozitate in cisterne metalice, tinute la randul lor in subsolurile zgarie-norilor.

In timpul noptii, cand temperatura scade, iar cererea de energie este mai mica, apa din cisterne este transformata in blocuri de gheata. Pe timpul zilei, acestea se topesc incet si, prin reteaua de aer conditionat, reimprospateaza aerul din toate incaperile. Deocamdata, acest nou sistem nu este accesbil decat marilor firme, care au posibilitatea stocarii in subsoluri a containerelor metalice, ce au o capacitate de trei mii de litri.(Adina Suteu)  

Citeste tot articolul in: Adevarul     

27 I

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul