Gest DISPERAT. O femeie a pus la fiert pietre pentru copiii ei, care plangeau de foame

/ / Modificat: 2020-05-01
Gest DISPERAT. O femeie a pus la fiert pietre pentru copiii ei, care plangeau de foame

Povestea impresionanta a unei femei din Kenya a facut inconjurul tarii, iar cetatenii  kenyeni au facut un efort remarcabil ca sa o ajute, relateaza BBC. 

Peninah Bahati Kitsao s-a prefacut ca gateste pentru copiii ei infometati, dar in vas aflat pe foc se aflau doar pietre. Astfel, ea a sperat ca acestia vor adormi in timp ce asteptau ca "masa" sa fie gata.

Fierbea pietre ca sa isi potoleasca copiii care plangeau de foame

Femeia, care locuieste in Mombasa, a apelat la acest gest din disparare, pentru a-i face pe micutii sai sa creada ca le va pune masa pentru a-i opri din plans si a-i calma. Ea si-a pierdut toate sursele de venit din cauza masurilor de restrictie si distantare sociala, in contextul pandemiei de coronavirus, si nu a mai avut cu ce sa-i hraneasca pe cei opt copii ai sai. Inainte de aceasta criza, Kitsao lucra ca spalatoreasa in satul ei.

Socata de aceasta poveste, una dintre vecinele femeii a anuntat presa. Dupa ce a fost intervievata de o televiziune kenyana, vaduva a primit bani de la sute de kenyeni impresionati de povestea ei si a familiei sale.

pietre kenya

Femeia nu stie sa scrie si sa citeasca si locuieste intr-o casa fara apa curenta si fara electricite.

"Nu am crezut ca kenyenii pot fi atat de afectuosi. Am primit telefoane din toata tara, oamenii m-au intrebat cum ma pot ajuta," a spus ea unui site local de stiri. Ea a mai dezvaluit ca cei opt copii ai sai nu au putut fi pacaliti prea mult timp de trucul la care ea apela.

"Mi-au spus ca stiu ca ii mint, insa nu am putut sa fac nimic pentru ca nu aveam nimic de mancare sa le dau," a mai afirmat Kitsao.

Sotul lui Kitsao a fost ucis anul trecut.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Foame

Articole recomandate

Citeste si despre