Generatia femeilor singure
 

Din ce in ce mai multe femei din SUA au ajuns sa traiasca singure sau prefera aceasta varianta chiar daca au un partener. In anul 2005, in aceasta situatie se gaseau 51% dintre americance, fata de 35% in 1950 sau 49% in 2000, relateaza "New York Times".

"Este un alt semn al faptului ca nu mai exista cale de intoarcere catre lumea in care casatoria era principala institutie care organiza vietile oamenilor", a explicat Stephanie Coontz, sefa unui grup de cercetare pe problemele familiilor.

Expertul in demografie de la Brookings Institution, William H. Frey, sustine ca atitudinea femeilor reflecta tendintele de dupa 1960, reprezentantele sexului considerat candva slab fiind in cautarea independentei si a unui stil de viata flexibil.


In SUA, numarul femeilor care traiesc impreuna cu sotii lor este de 57,7 milioane, in timp ce numarul celor singure sau ai caror soti legitimi nu mai locuiesc cu ele se ridica la 59,9 milioane. In ceea ce-i priveste pe barbati, 53% dintre acestia sunt casatoriti si locuiesc impreuna cu sotiile.

(Maria Vladescu)

Citeste tot articolul in: Evenimentu Zilei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul