Gala Marie Curie - Ajutati copiii din Romania!

/ / Modificat: 2007-11-23 19:05:38

 
Spitalul Marie Curie, denumit azi Marie Sklodowska Curie, s-a deschis in 1984 devenind unul dintre cele mai mari spitale de copii din Romania. In aceasta institutie au profesat de-a lungul timpului medici pediatri renumiti de la diferite spitale din Bucuresti transformand-o in unul dintre cele mai bune centre medicale de ingrijire a copiilor.

Aseara, 22 noiembrie 2007, s-a desfasurat Gala de Caritate organizata in beneficiul spitalului Marie Curie de catre Fundatia Sheherazade in colaborare cu Fundatia "Copii Sanatosi" cu scopul de a strange fonduri pentru continuarea lucrarilor de renovare a centrului medical Marie Curie. Fondurile obtinute in cadrul galei prin donatii, sponsorizari si licitatie se ridica la suma de 575. 000 de Euro, suma totala stransa in beneficiulSpitalul Marie Curie.

Mihaela Radulescu si Dan Vardie au fost gazdele acestui eveniment umanitar care s-a bucurat de sustinerea echipei italiene de Formula 3, Scuderia Playteam SaraFree, castigatoarea campionatului mondial FIA GT de la Bucuresti, care a donat obiectele licitate in cadrul Galei Marie Curie: salopete, castile pilotilor, parti ale masinii Maserati precum si tabloul creat de designerul italian Davide Bodano in onoarea echipei italiene. La eveniment au participat peste 500 de invitati - oficialitati, reprezentanti de seama din mediul civil si de afaceri din Romania.

Suma de 575.000 de Euro include, pe langa fondurile obtinute prin licitatie, donatii ale unor companii precum CopperBeach Group – care a donat Fundatiei Sheherazade 100.000 de Euro – si Fundatia Vodafone care a oferit 40.000 de Euro.

Grupul Autoitalia a donat in prezenta Ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si a reprezentantilor de top ai companiei doua ambulante care au fost expuse la Palatul Parlamentului pe perioada Galei. De asemenea, Ambasada Olandei sustine acest proiect prin programul sau denumit MATRA-KAP.

Acesta este cel mai amplu proiect de renovare a unui spital din Romania, realizat cu fonduri private. Proiectul a fost initiat in iunie 2007 cu sprijinul companiilor Colgate-Palmolive, Petrom, Romstal, Philips, LG si Arctic si a continuat cu sustinerea companiilor Romtelecom, Philips si Porsche in calitate de parteneri ai Galei Marie Curie, Orange – sponsor principal al Galei, dar si Anchor Group, Apa Nova, Mega Image, Fortune Group, Avicola Buzau – Aaylex,  Sof Medica, Rompetrol, Carrefour, Top Brands Distribution, Hyundai Auto Romania, in calitate de sponsori.  

Pana acum, s-au derulat lucrari de renovare la etajul 3, Sectia de Chirurgie, lucrari ce constau in refacerea saloanelor si a holului, construirea de noi grupuri sanitare si bai. Fiecare salon va fi dotat cu frigider, aparat de aer conditionat si televizor, iar fiecare sectie in parte va fi prevazuta cu o masina de spalat automata. Cladirea spitalului Marie Curie are 7 etaje si o capacitate de 500 de paturi. Suma totala necesara renovarii spitalului se ridica la 1,5 milioane de Euro.

Fundatia Sheherazade

Scopul Fundatiei Sheherazade este sa ii ajute pe copii indiferent de mediul social din care provin, rasa sau religie prin parteneriate durabile cu guvernul, sectorul de business si cu societatea civila. Fundatia Sheherazade isi propune sa imbunatateasca conditiile din mediul sanitar, sa promoveze si sa sponsorizeze actiuni de protectie a copilului si de promovare a drepturilor tale. Presedintele Fundatiei Sheherazade, Wajiha Haris a declarat: "Succesul adevarat vine atunci cand se impartasesc idei, aspiratii, convingeri si probleme".

Fundatia "Copii Sanatosi"

Fundatia "Copii Sanatosi", lansata in aprilie 2005, este o organizatie non-profit care incearca sa contribuie la reducerea numarului demalformatii congenitalela nou-nascutii din Romania si sa previna abandonul copiilor cu astfel de malformatii. Fundatia "Copii Sanatosi" s-a implicat activ in consilierea si informarea mamelor insarcinate. Pana in prezent, peste 2.000 de femei insarcinate au beneficiat de servicii medicale gratuite in cadrul programului demarat de Fundatia "Copii Sanatosi" in colaborare cu Centrul Medical Sanador si Centrul Medical Unirea. Aparatura medicala pentru evaluarea riscurilor sarcinii detinuta de aceste doua centre medicale este performanta in depistarea anomaliilor fetale.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre