Fetita de 5 luni, omorata de o supradoza de calciu
 

Un raport oficial despre moartea unei fetite a dezvaluit ca acesteia i s-a administrat o doza fatala de calciu in timpul unei operatii la inima ce s-a desfasurat la Bristol Children’s Hospital, relateaza BBC News.

Cel care i-a administrat doza prin perfuzie lui Abbie Hattam, din Truro, este omul de stiinta care a pregatit aparatul de bypass pentru operatia sa din mai 2005.

Detectivii au descoperit ca Richard Downes se afla intr-o stare de tensiune continua pentru ca a incercat sa mentina serviciile pe linia de plutire timp de cateva luni inainte de operatie deoarece se confrunta cu o criza de personal.


Se pare ca spitalul recunostea aceasta problema si departamentul cauta mai multi specialisti in administrare de perfuzii, dar conducerea spitalului ducea un proces de recrutare foarte lent.

Inainte de operatia lui Abbie a avut loc o cearta intre Richard Downes si chirurgul Ash Pawade pe fondul crizei de personal.

Raportul mentioneaza printre recomandari ca dozele trebuie sa fie supuse unor controale mai amanuntite inainte de a fi administrate.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

28 Noiembr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul