Festivalul "George Enescu" la final


Astazi, marti 20 septembrie, se incheie editia a XVII-a a Festivalului International "George Enescu". In programul zilei figureaza doua concerte. De la orele 17.00, la Ateneul Roman, poate fi urmarit recitalul mezzosopranei slovene Marjana Lipovsek, acompaniata la pian de americanul Anthony Spiri (ambii stabiliti in Germaia, la München).

In program: lieduri si sansonete de Schubert, Mahler, Enescu si Krek (cantece slovene).

Gala de inchidere va avea loc la Sala Mare a Palatului, de la orele 19.30, cu Orchestra nationala a Frantei, sub bagheta dirijorului Kurt Masur, care a sustinut si concertul de ieri seara, luni 19 septembrie, pe aceeasi scena (cu Concertul pentru pian si orchestra nr.

2 de Brahms si Simfonia in re minor de Franck).

Astazi, in semn de omagiu adus lui George Enescu, programul se deschide cu "Uvertura de concert in caracter popular romanesc in la major" a acestuia si continua cu lucrari de Debussy si Ravel ("Boleroul", pentru un final in triumf...).

Pentru joi 22 septembrie, Ministerul Culturii si Cultelor a anuntat sustinerea unei conferinte de presa pentru prezentarea unui bilant al evenimentului, sub genericul "Festivalul si Concursul International "George Enescu" - concluzii si proiecte".

Sursa: Z iua


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul