Festival International de Chitara Clasica, la Bucuresti


Cea de-a V-a editie a Festivalului International de Chitara Clasica se va desfasura, la Bucuresti, in perioada 23-26 octombrie. Zece artisti din Israel, Venezuela, Cehia, Polonia, Belgia, Grecia si Romania vor evolua pe scena Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" si la ArCub (seara de gala), incepand cu ora 19.00.

Intrarea va fi gratuita. Directorul artistic al festivalului, Laurentiu Ganea, ne-a declarat ca editia din acest an va aduce in Romania, alaturi de artisti consacrati, si tinere talente. "Vrem sa promovam nu doar valorile profesionale, ci si pe cele morale. Inca de la prima editie am fost foarte bine primiti de criticii muzicali si de publicul de toate varstele.


La cea de-a treia editie, care s-a tinut la Sala Palatului, peste 4.

000 de persoane au avut ocazia sa-l asculte pe unul dintre cei mai mari chitaristi de jazz din lume, Al Di Meola (New Jersey). Aceasta editie a fost considerata evenimentul muzical al anului 2000", ne-a mai spus compozitorul Laurentiu Ganea.

Festivalul a luat nastere in anul 1998, reunind, de fiecare data, nume de referinta ale interpretarii pe plan mondial (Costas Cotsiolis din Grecia, Harvey Hope din Anglia, Carlo Marchione din Italia, Carmen Ross & Miguel Garcia Ferrer din Spania). Anul acesta, printre cei care vor sustine recitaluri se numara Daphna Itzhaky (Israel), Vladislav Blaha (Cehia), Yorgos Panetsos (Grecia), Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Dragos Dobre, Laurentiu Ganea (Romania). Revista britanica "Classical Guitar Magazine" aprecia, dupa inchiderea primei editii: "Festivalul International de Chitara Clasica Bucuresti, credem ca, va deveni unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa".

Sursa: Adevaru l

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul