Femeile trec mai greu peste un divort


Reprezentantele sexului frumos sunt, in egala masura, si reprezentante ale sexului slab. Cel putin asa sustine un studiu efectuat de Universitatea statului Iowa, care s-a intins pe durata a 10 ani si a monitorizat comportamentul post-divort al femeilor din punct de vedere al sanatatii.

La studiu au participat 416 femei din statul american, toate cu copii adolescenti in momentul demararii cercetarii. In anii imediat dupa divort, la aceste femei s-a remarcat un procent cu 7% mai ridicat de depresie decat la femeile casatorite, insa nici o deteriorare a sanatatii. Totusi, 10 ani mai tarziu, femeile divortate erau cu 37% mai expuse bolilor si aceluiasi indice de stres psihic ca la debutul studiului.Predispozitia la boli a acestora se refera la afectiuni banale, ca raceala sau durerea de gat, si merge pana la boli de inima si cancer. Cercetarea a relevat ca exista o legatura directa intre numarul mare de boli si numeroasele motive de stres care afecteaza o femeie divortata, ca problemele financiare, ratele, platile curente si problemele legate de educatia copii

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul