Femeile impart dreptatea


Sexul frumos a ajuns sã domine aproape toate profesiile juridice din România, punându-i serios pe gânduri pe bãrbaþii din sistem.

Numãrul din ce în ce mai mare de judecãtoare, avocate, procuroare ºi notãriþe nu revoluþioneazã doar limba românã, în care genul feminin nu existã pentru a defini profesiile juridice, ci ºi întreg sistemul. Aceasta deoarece piaþa de muncã a Dreptului este acaparatã, încetul cu încetul, de femei.


Actualul procuror general, Laura Kovesi, prima femeie care ocupã aceastã funcþie dupã 1989, considerã cã opþiunea femeilor spre acest domeniu "este determinatã de abilitatea acestora pentru activitãþi desfãºurate în locuri fixe. Respectiv de înclinaþia lor spre conformism, spre lucruri clare ºi stabile, în care rolul protector al femeii e apreciat a fi mai pregnant".

Ultimele mandate la cârma Ministerului de Justiþie au fost preluate tot de femei.

La sfârºitul anului trecut existau în judecãtorii 3.909 judecãtori în funcþie, din care 2.718 femei, potrivit statisticilor Consiliului Superior al Magistraturii. O proporþie similarã se întâlneºte ºi la Înalta Curte de Justiþie, unde doamnele judecãtor sunt în numãr de 83, bãrbaþii fiind doar 29.

Adevarul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul