Femeia aduce stabilitate sociala
 

Revoltele si extremismul apar acolo unde exista excedent de barbati. Lipsa acuta de femei cu care se confrunta numeroase tari asiatice joaca un rol important in izbucnirea revoltelor si aparitia de grupari extremiste, relateaza "The Guardian", citand opinia unor experti. Potrivit estimarilor, Asia sufera de lipsa a 100 de milioane de femei. Acum, in China sunt 119 barbati la fiecare 100 de femei, insa in anumite zone dezechilibrul este mai mare decat in 1850. La inceputul acestui an, un raport oficial al autoritatilor chineze estima ca, pana in 2020, unul din zece barbati cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani se va afla in imposibilitatea de a-si gasi o sotie.


Problema este ca oamenii din mediul rural considera ca baietii sunt mai de nadejde decat fetele. In India si China este ceva frecvent ca o femeie sa avorteze daca afla ca ar putea avea o fetita. Desi in India intreruperile de sarcina din cauza sexului copilului sunt ilegale, practica este tot mai intalnita. In ambele tari, in zonele unde exista un dezechilibru major intre sexe se inregistreaza o rata crescuta a criminalitatii. In provinciile indiene Uttar Pradesh si Punjab se inregistreaza cele mai multe infractiuni, iar in China, in Shanghai sau Guangzhou, 90% din infractiuni sunt comise de barbatii necasatoriti.

(Andreea Romanovschi)

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

20 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul