Expertiza. Fata de la Galati, ignorata de politisti, la un pas sa-si piarda viata

/ / Modificat: 2019-08-20
Expertiza. Fata de la Galati, ignorata de politisti, la un pas sa-si piarda viata

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati au primit raportul de expertiza medico-legala a fetei de 14 ani, gasita plina de sange pe o strada din Galati.

Din raport reiese ca minora a suferit o leziune a aparatului reproducator, care i-a pus viata in pericol.

Acum, cercetarile vor fi facute nu numai pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor, ci si pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

"Pe 13 august, organele de urmarire penala au intrat in posesia raportului de expertiza medico-legala privind leziunile suferite de persoana vatamata in seara zilei de 3 august 2019. Conform constatarilor si concluziilor medico-legale formulate, persoana vatamata nu a prezentat urme de violenta pe corp, insa aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducator care a necesitat pentru vindecare 12 - 14 zile de ingrijiri medicale. Totodata, leziunea in cauza, prin hemoragia acuta consecutiva, a pus in primejdie viata victimei. In continuare, organele de urmarire penala vor proceda la efectuarea urmaririi penale pentru toate faptele care rezulta din probele administrate pana la epuizarea probatoriului si aflarea adevarului. In cauza, procurorul impreuna cu organele de cercetare penala vor dispune o extindere a cercetarilor si fata de infractiunea de vatamare corporala din culpa, asa cum rezulta din raportul de expertiză medico-legala. La acest moment nu sunt probe din care sa rezulte o suspiciune rezonabila ca a fost savarsita o infractiune de viol," a precizat Traian Laurentiu Iancu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, potrivit Agerpres.

Cei doi politisti care nu au ajutat-o pe minora, cercetati

El a mentionat ca Parchetul efectueaza cercetari si privind comiterea infractiunii de abuz in serviciu asupra celor doi agenti de politie care au ignorat-o pe minora plina de sange, dupa ce un ONG a facut plangere penala pe aceasta speta.

Adolescenta a fost externata si se afla acum la un centru, casa de tip familial, din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre