Este dovedit stiintific: creierul barbatului si al femeii sunt identice

/ / Modificat: 2018-12-13
Este dovedit stiintific: creierul barbatului si al femeii sunt identice

Dezbaterile despre diferentele dintre barbati si femei provin din vremurile indepartate. Si in ceea ce priveste sistemul neurologic s-au spus multe lucruri. Ca marimea si functiile sunt mai mult sau mai putin dezvoltate ... Dar un neurolog a stabilit teoria si studiile care sustin ca nu exista diferente biologice intre creierul barbatului si al femeii.

Lise Eliot,  profesor de neurologie la Scoala de Medicina din Chicago, spune ca indiferent cat de mult se incerca sa se gaseasca diferente de acest fel intre sexe, efortul va fi in zadar, pentru ca ele nu exista.

Egalitatea mai presus de toate, chiar si din punct de vedere biologic

Eliot a explicat ca creierul este un organ unisex si ca, prin urmare, nu exista diferente. Diferentele sunt date nu prin aspecte biologice, ci ca o consecinta a diverselor procese de socializare.

"Toata lumea, indiferent de sex, poate fi competitiva sau agresiva, dar barbatii si femeile pot avea modalitati diferite de a exprima aceste trasaturi pe baza normelor sociale," spune Eliot.

In ceea ce priveste marimea, care este dovedita stiintific ca creierul barbatilor este mai mare decat cel al femeilor, neurologul clarifica: toate organele masculine sunt mai mari decat organele feminine, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca acestea functioneaza diferit.

Discutiile despre creierul ambelor sexe vor continua sa existe, dar de fiecare data cand ne apropiem de cunoasterea adevarului biologic care, in opinia lui Eliot, nu are nicio importanta. Egalitatea inainte de toate?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Barbat Femei Creier

Articole recomandate

Citeste si despre