Educatia sexuala in scoli, inlocuita cu educatia sanitara, doar cu acordul parintilor

/ / Modificat: 2020-06-03
Educatia sexuala in scoli, inlocuita cu educatia sanitara, doar cu acordul parintilor

Sintagma "Educatia sexuala" in scoli a fost inlocuita cu "educatia sanitara". Derularea acestor programe ar urma sa se faca doar cu acordul scris al parintilor.

Aceasta propunere a venit din partea deputatilor PSD si PNL care au modificat in comisiile de specialitate legea protectiei copiilor. Camera Deputatilor este forul decizional, legea urmeaza sa mearga la promulgare.

In cadrul dezbaterilor generale, la plen, deputatul USR Dan Barna a atras atentia ca cei mici nu pot fi protejati prin neinformare.

„Avem pe masa un subiect -educatia pentru sanatate, pentru copii, si va cer tuturor sa ganditi fiecare cu mintea dumneavoastra la acest vot. (...) Romania este in momentul de fata pe primul loc in Europa la mame minore, ceea ce inseamna ca avem o problema majora. Faptul ca tinerele, copilele isi incep viata sexuala in toalete de scoala este o problema majora. Nu ne putem proteja copiii neinformandu-i (...) Avem parinti care din considerente religioase considera ca nu trebuie sa aiba acces la acest tip de educatie”, a declarat Dan Barna. 

"Educatia sexuala ar trebui predata in scoli si fara acordul scris al parintilor. Este foare important sa gasim o solutie ca acesti copii sa aiba acces la o educatie normala. Parintii joaca un rol foarte important, ei sunt modele pentru copii lor. Parintii ar trebui sa mai lase crasmele si bautura, sa le dea hainute copiilor sa mearga la scoala", a declarat Petru Movila, PMP. 

Comisia Juridica a dat marti, raport favorabil pe varianta propusa de PSD si PNL. in urma cu o saptamana, la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor patru parlamentari PSD si PNL au propus ca programele de educatie care includ educatia sexuala sa se desfasoare doar cu „acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor”.

Articole recomandate

Citeste si despre